Kirke med fødderne
Overskrifter
Fredag, den 28. april 2023 arrangerede Danske Kirkers Råd en temadag som organisationen kaldte "Kirke med fødderne". Et økumenisk initiativ, en dag i samvær på tværs af kirkelige organisationer i Danmark... læs mere
Parolin: Paven tager til Ungarn som fredspilgrim
Vatikanets statssekretær kardinal Pietro Parolin siger, at pave Frans' tre-dages besøg i Budapest vil vise hans engagement i at opbygge et mere broderligt samfund i et Europa såret af krig der erfarer "den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig"... læs mere
Kirken som enhed i mangfoldighed
Den økumeniske TEMADAG "Kirke med fødderne" finder sted i dag den 28. april i Jerusalemskirken i København, og i slutningen af denne videosamtale mellem folke- og pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith og diakon i Den katolske Kirke David Noval, bliver de til slut spurgt om hvad de tror temadagen vil bringe og hvordan de tror Kristus ser på den økumeniske bevægelse.
Rosenkransens apostel
I DENNE UGE PÅ VATICANO begynder vi med et højdepunkt fra Moder Angelicas 100-års jubilæumsmesse i Santo Spirito kirken i Rom.
Derefter følger et spotlight på et musikalsk oratorium med titlen "Exultatet", som blev afholdt ved den hellige Jomfru Marias hellige Rosenkrans-helligdom i Pompeii.
Derefter fortsætter vi med vores ugentlige segment, "Vaticano Updates", hvor vi deler de fem vigtigste overskrifter fra Rom og den globale kirke.
Vores hovedindslag handler om Vor Frue af Rosenkransens Helligdom i Pompeii, som fejrer 150 års jubilæum for den salige Bartolos ankomst til Pompeii-dalen.
Derefter vender vi vores opmærksomhed mod den kommende italienske nationaldag, hvor vi fejrer Italiens befrielse fra nazismen og fascismen. I anledning af denne italienske helligdag den 25. april undersøger vi katolikkernes rolle under den italienske modstandskamp.
Og til sidst fortsætter vi vores serie om de apostolater, som seminaristerne fra Pontifical North American College arbejder med. I denne uge møder vi seminaristen Peter Fairbanks, der arbejder med de hjemløse i Rom.
Lægfolk, herunder kvinder, vil stemme ved synoden til oktober
VATIKANET MEDDELTE ONSDAG, at der vil være lægfolk, der deltager som stemmeberettigede medlemmer i synoden om synodalitet til oktober. En ændring fra tidligere, som tillod lægfolk at deltage uden stemmeret. Pave Frans vil også godkende hvert enkelt medlem på forhånd.
Generalforsamlingerne vil finde sted ved to møder: Oktober 2023 og oktober 2024... læs mere
Vatikanet forbereder en tekst for fraskilte og gengifte par
I et interview for nylig svarede pave Frans på et spørgsmål om, hvorvidt fraskilte og gengifte katolikker kunne modtage eukaristien, ved at sige: "Vi kan ikke reducere en menneskelig situation til en præskriptiv situation." I interviewet rådede pave Frans til at se på, hvad hans forgænger Benedikt XVI sagde om annullation, idet han bekræftede, at "en stor del af de kirkelige ægteskaber er ugyldige på grund af manglende tro".
"Og tænk over det: Nogle gange [går man] til et bryllup, og det virker mere som om det er en social reception og ikke et sakramente", sagde pave Frans. "Når unge mennesker siger 'for evigt', hvem ved, hvad de mener [med] 'for evigt'."
Vatikanets Dikasteri for Lægfolk, Familie og Liv er ved at forberede et dokument, der vil omhandle fraskilte og gengifte par. Det sker efter anmodning fra pave Frans, siger dikastriets præfekt, kardinal Kevin Farrell... læs mere
Evangeliet skal inkarneres i den digitale kultur
Ærkebiskop Rino Fisichella, propræfekt for Dikasteriet for Evangelisering, talte på en konference i Maynooth, Irland, og opfordrede kristne til at bære et troværdigt vidnesbyrd online og i deres personlige interaktioner... læs mere
Den digitale pave
DENNE UGES VATICANO begynder med et aftenbesøg i Vatikanmuseerne og med et musikværk, ”Drømmen om Gerontius”, før vi får ugens nyheder fra Vatikanet.
Ugens hovedindslag handler om paven som en global formidler i det skiftende medielandskab, som Kirken og den hellige Fader har måttet navigere i gennem århundreder for at dele evangeliets budskab. Dette segment byder på interviews med prominente medlemmer af Den Hellige Stols kommunikationsteam og ser på pave Frans som en digital pave.
Herpå følger et interview med Eduard Habsburg, den ungarske ambassadør ved Den Hellige Stol, i forventning om pave Frans’ kommende rejse til Budapest.
I 2. del af vores serie om det pavelige nordamerikanske kollegium undersøger vi de apostolater, som de unge amerikanske seminarister arbejder på i Rom. I dette afsnit ser vi på diakon Josh Hills arbejde ved University of Mary Campus.
Se, lyt og læs denne uges Vaticano i dansk bearbejdelse - HER
Hvor kan man i Skriften læse at paven er Peters efterfølger?
Kære "Spørg Katolsk Liv"
I Matt 16,19 siger Jesus til Peter: "Og jeg vil give dig Himmerigets nøgler, og hvad du binder på jorden, det skal være bundet i Himlene, og hvad du løser på jorden, det skal være løst i Himlene."
Jesus skal altså forlade denne verden fysisk, men vil fortsat være her ved Helligånden, og apostlen Peter indsættes som hans efterfølger.
Mit spørgsmål er da: Hvor kan man i Skriften læse, at denne opgave går videre til Peters efterfølgere?
Læs hvad cand.mag. Kirsten Kjærulff svarer Martin... læs mere
Gud og Auschwitz - dialog, ansvar, tilgivelse
I syv samtaler med Robert Rauhut forsøger Dr. Manfred Deselaers bl.a. at besvare følgende spørgsmål: Hvor var Gud i Auschwitz? Og hvor var mennesket på dette sted af rædsel?
Fra hvilket perspektiv ser polakker, tyskere og jøder på Auschwitz? Og hvad kendetegner en autentisk dialog i sandhed og kærlighed i dag? Hvordan er det muligt at tilgive?
De hellige Maximilian Kolbe og Edith Stein tjener som vejvisere for os... Læs mere
Seks nye udgaver af Bibelen fra Bibelselskabet
ANMELDELSE - Det er en helt ny kollektion af Bibler, der den 5. april 2023 udkom fra Bibelselskabet. Selve indholdet – Bibelen – er den samme, som vi kender, i den autoriserede oversættelse fra 1992, men omslagene, som er skabt af designerne Alette Bertelsen og Henriette Mørk, er nok værd at lægge mærke til som en fornyelse med æstetisk værdi i sig selv.
Læs Birgit Bidstrup Jørgensens anmeldelse... læs mere
Kristendommen begyndte med vantro
I påsketidens gudstjenester vil vi høre om mangel på tro. Kristendommen begyndte med at folk ikke troede på at Kristus var opstået. Kristendommen begyndte med vantro. Kernegruppen, disiplene, troede ikke på sandheden om opstandelsen.
Indholdet i vores tro er ikke noget vor forstand kan stille noget op med, for det er en helt anden verden. Men hvordan kommer man så til tro? Hvilken grundholdning er det vi skal have for at komme til tro?
LYT TIL PRÆDIKENEN som pastor Lars Messerschmidt holdt på Vor Frue Kloster i Høsterkøb, lørdag, den 15. april.
Her blev den hellige apostel Paulus halshugget.
DENNE UGES UDGAVE AF VATICANO begynder med et blik på den Hellige Faders aktiviteter i påsken.
Efter ugens nyheder fra Vatikanet og den globale katolske kirke følger vi i Joseph Ratzingers fodspor, hylder den afdøde pave på hans fødselsdag, den 16. april, og fortæller om hans liv fra begyndelsen i den lille by Marktl am Inn og lige til hans historiske beslutning om at træde tilbage som pave.
Det følgende indslag er et interview med biskop Arrieta, sekretær for det pavelige råd for lovtekster. Biskop Arrieta belyser den nylige opdatering til pave Frans’ modu proprio, Vos estis lux mundi (I er verdens lys), der etablerer nye proceduremæssige normer for at bekæmpe seksuelt misbrug.
Vi slutter med et besøg i Maria-helligdommen dedikeret til Vor Frue af Åbenbaringen, som ligger i det sydlige Rom, kendt som Tre Fontane (Tre fontæner), hvor traditionen siger, at den hellige apostel Paulus blev halshugget...
KATOLSK LIV │ EWTN Danmark har redigeret ugens udgave af VATICANO - HER
Lukas Macko - ung katolsk præstestuderende i Rom
På dagen for Maria bebudelse mødte KATOLSK LIV præstestuderende Lukas Macko i Rom. Vi optog en video med ham på det engelske præsteseminarium hvor han bor. Her fortæller han om sit kald, sin uddannelse og vi møder ham i hans dagligdag. Vi taler om vejen fra ung langhåret på Nørrebro til katolsk præstestuderende i Rom. Vi taler om kærlighed og den frie vilje. Om kærlighed i familien og den kompromisløse præstegerning. Vi taler om en moderne tid med mange sandheder. Vi taler om Bibelen og hvordan man opnår en relation til Jesus.
Vi møder hans venner der varmer op til sang i en passage over for den kirke hvor Lukas hjælper til, og vi besøger nogle af de steder i Rom der står hans hjerte meget nært... læs mere
Gud eller Darwin?
Kære Kirsten,
Kan du hjælpe mig ud af et dilemma? - På den ene side føler jeg mig tiltrukket af den kristne tro på en kærlig Gud, der vil lære menneskene at elske hinanden. På den anden side synes jeg, det er svært at tage Bibelen alvorligt: Gang på gang overskrider den almindelig sund menneskefornuft og videnskabelige erkendelser, ved at fortælle om alle mulige totalt usandsynlige hændelser, f. eks. overgangen over Det Røde Hav, for slet ikke at tale om skabelsen, der jo modsiger den moderne naturvidenskabs mest elementære opdagelser. Hvordan kan I kristne leve med så åbenlyse modsigelser? - Med venlig hilsen Sonja
Læs hvad cand.mag Kirsten Kjærulff svarer Sonja ... læs mere
Festen for Guds barmhjertighed – søndagen efter påskesøndag
SØNDAG, DEN 16. APRIL 2023 -Festen for Guds barmhjertighed kan være en anledning til at tænke lidt over, hvad barmhjertighed egentlig er – og over det faktum, at Gud ofte anvender os som sine redskaber til at vise andre barmhjertighed. Hvordan kan det nu gå til rent praktisk? ... læs mere
Hvor der er bøn, kan Djævelen intet stille op
I et tidligere upubliceret interview, indeholdt i den nyligt udgivne bog "Esorcisti contro Satana" (Eksorcister mod Satan) af den italienske journalist Fabio Marchese Ragona, gentager pave Frans, at Djævelen altid forsøger at angribe alle og sår splid, selv i Kirken, idet han forsøger at sætte den ene op mod den anden.
Bogen, der er udgivet af forlaget Piemme, kom på de italienske hylder den 10. april... læs mere
Krigs-ikoner fra Ukraine i Vatikanet
"Arma Christi" er navnet på en udstilling med 18 ikoner fra Ukraine, der kunne ses i Den stille uge i det pavelige kapel Santa Marta i Vatikanet. Det særlige ved dem er, at splinter fra russiske bomber er indbygget i dem.
Hvert ikon indeholder et fragment af en bombe - så dét, der dræber og skader er blevet indbygget i de hellige ikoner. En af ikonerne, som er malet på et stykke træ, viser den lidende Kristus med en tornekrone, korsfæstelsens stigmata og en rød kappe. Hans sår og stikket fra lansen er lavet af bombesplinter... læs mere
Herren er sandelig opstanden - halleluja
DET VAR EN ANDERLEDES vigilie på Vor Frue Kloster i aftes.
En vigilie er forberedelsen af en større liturgisk fest aftenen i forvejen: Herrens opstandelse.
Foruden tænding af påskelyset ved et bål i klostergården, lysprocession, mange læsninger, sang og det festlige måltid som benediktiner-søstrene serverede tæt på midnat, var der indvielse af en stor Treenighedens ikon og tre mindre ikoner, som ikonmaler Laila Martina Vulff Dahl har skrevet på "on and off" de sidste tre år.
KATOLSK LIV bringer ved en senere lejlighed et videoportræt af Laila Martina Vulff Dahl.
Vi har aftalt et besøg i hendes hjem og værksted, hvor vi blandt emner vil tale med hende om arbejdet med Treenighedens ikon.
Hvilken vigilie. Hvilken nat. Hvilken fryd.
Herren er sandelig opstanden - halleluja.
Biskop Czeslaw Kozons påskehilsen
I EN HEL UGE har vi forberedt os til påsken, begyndende med palmesøndag, og derved er vi også blevet hjulpet på vej til at forstå, hvorfor påsken er så afgørende en højtid. Med den stille uges fejringer er vi blevet inddraget i dramatikken i alt det, der foregik op til Jesu død, en dramatik, der stadig foregår. Der er krig og uro, også det sted, hvor Jesus levede, da han var på jorden. Der er fortsat nød og elendighed, og selv perfekte samfund har ofte svært ved at være inkluderende og imødekommende og bevare stabiliteten. Det betyder ikke, at Kristus har levet forgæves: tværtimod ville vi ikke have nøglen til at forstå, hvordan verden er blevet en anden efter hans liv og forløsergerning, som kulminerede i opstandelsen og efterfølgende i Helligåndens komme.
10 unge stiller svære spørgsmål i åben dialog med pave Frans
PAVE FRANS har deltaget i en samtale på spansk med ti unge mennesker, der for de flestes vedkommende står langt fra Kirken. Han besvarer spørgsmål om en lang række moderne spørgsmål såsom seksuel identitet, feminisme, abort, migration, misbrug, tab af tro, kvinders rolle og mere.
Vi har lagt artiklen, og en appetizer ud på KIRKEPOP - en ungeportal under stadig udvikling af KATOLSK LIV │ EWTN Danmark... læs mere
Den gyldne legende om det sande kors
I DENNE UGES VATICANO begynder vi med en samtale mellem fodboldtræneren José Mourinho og kardinal José Tolentino de Mendonça om fremtiden og de unge. Dernæst gør vi holdt ved Vatikanets Radio, som har radio-verdenspremiere på “7”, en meditation over Joseph Haydns Septem verba Christi in Cruce (Kristi sidste syv ord på korset).
Dette følges af vores ugentlige nyheder fra Vatikanet og den globale katolske Kirke. Vores hovedindslag udforsker korsvejsandagtens historie. Professor Fr. Giovanni Zaccaria fortæller i et interview om traditioner i påskens triduum, Skærtorsdag, Langfredag og Påskelørdag.
Til sidst udforsker vi den "gyldne legende" omkring Kristi sande kors... læs mere
Pave Frans vasker og kysser unge indsattes fødder
Mindre end en uge efter at være blevet udskrevet fra Gemelli Hospital, hvor han blev behandlet for bronkitis, deltog pave Frans i skærtorsdagsmessen i Casal del Marmo ungdomsfængsel og vaskede fødderne på de unge indsatte.
Se videoklip fra den smukke begivenhed der har sit afsæt i Bibelen - HER
Oliemesse i domkirken Sankt Ansgar i København
Tirsdag, den 4. april var der "Oliemesse" i den katolske domkirke Sankt Ansgar i København. Over 50 præster og diakoner deltog i en propfuld domkirke. Men hvad er en "Oliemesse"? - Læs en kort og en lang forklaring. Se et flot fotogalleri fra den solskinsfyldte eftermiddag i påskeferien, og inden længe får du måske musikledsagelse til den smukke salme "Udsend din Ånd"... læs mere
Enheden er vundet på Jesu kors
Vi nordmænd kan godt lide at "blive enige". For os betyder det, at vi diskuterer os frem til ensartede aftaler, ofte ved hjælp af smarte "kompromiser", et andet ord, vi er glade for. Enstemmige løsninger fremkalder billedet af fornuftige borgere, der finder sammen. Med alle midler: Det er en glimrende metode til at finde praktiske løsninger på samfundsproblemer.
Men Paulus vil noget andet...
Læs hele den norske biskop Erik Vardens skrivelse på KATOLSK LIV │ EWTN Danmark - HER
Anmeldelse af TOBIAS- og TRINE-serien
BIBELSELSKABET har tilføjet tre meget vellykkede bøger til serien af bøger om tvillingerne Tobias og Trine: TOBIAS & TRINE fylder år og fejrer pinse, TOBIAS & TRINE er til høstgudstjeneste og TOBIAS & TRINE synger julesalmer.
Serien omfatter nu 12 små bøger, alle skrevet af journalist og forfatter Malene Fenger-Grøndahl. De har til hensigt at formidle forståelse af kristne begreber, kirkeårets højtider og livets begyndelse og afslutning til børn mellem 3 og 8 år.
Læs Birgit Bidstrup Jørgensens anmeldelse - HER
Anmeldelse af det norske tidsskrift St. Olav
PÅSKENUMMERET af St. Olav, det norske katolske kirkeblad der udgives af det norske bisperåd, er udkommet, sprængfyldt med læseværdige artikler af høj kvalitet inden for de fire kategorier, som bladet selv karakteriserer sig med: Tro, indsigt, udsyn og håb.
Erik Varden, biskop af Trondheim indleder med artiklen ”Enheten er vunnet på Jesu kors” med udgangspunkt i Paulus’ reprimande i Korintherbrevet: ”Jeg beder jer instændigt: Vær enige!”. Erik Varden pointerer, at det ikke betyder, at vi skal diskutere os frem til en fælles position, men at vi alle skal bekende det samme. Dét er der en sund pointe i med tanke på, hvad der foregår nogle steder i Kirken også i dag.
Læs hele Birgit Bidstrup Jørgensens anmeldelse og få link til gratis læsning af de norske tidsskrifter - HER
Vold mod kvinder er en blasfemi mod Gud
DENNE UGES EPISODE AF VATICANO bringer først nyheder fra den europæiske bispekonference, der har afholdt valg og haft et møde med pave Frans. Derpå hører vi om missionen ”Spei Satelles”, der bringer en nanobog ud i rummet, som dokumenterer pave Frans’ bøn for verdens situation under coronapandemien, alene i regnen på Peterspladsen den 27. marts 2020.
Pave Frans har kaldt vold mod kvinder for "en blasfemi mod Gud". Hør om det utrolige arbejde, religiøse netværk rundt om i verden gør for at hjælpe overlevende fra seksuel vold i konfliktzoner.
Besøg Vatikanmuseerne i anledning af restaureringsafdelingens 100-års jubilæum, og se mesterværket, Crocifisso di Sant'Eutizio, der blev reddet og restaureret fra murbrokkerne efter jordskælvet i 2016 i Umbrien.
Se til sidst første del af vores serie om Pontifical North American College i Rom, hvor nogle af seminaristerne fortæller om, hvordan det er at studere i den evige stad.
KATOLSK LIV │ EWTN Danmark er klar med denne uges udgave af det internationale katolske mediemagasin Vaticano, i dansk bearbejdelse - HER
At overleve Boko Haram
I denne uges episode af Vaticano præsenterer vi først det reskript, som pave Frans udgav af Traditionis Custodes, og vi deltager i den fastevigilie, pave Frans åbnede for bøn og bod.
Efter ugens nyheder fra Vatikanet fokuserer vi på krisen i Nigeria, især på den vold Boko Haram påfører befolkningen. Vi interviewer to ofre for Boko Haram og medlemmer af Aid to the Church in Need, som griber ind på vegne af de troende.
Dette efterfølges af et interview med kardinal Marc Ouellet, præfekt emeritus for Dikasteriet for Biskopper.
KATOLSK LIV / EWTN Danmark er klar med det internationale nyhedsmagasin - HER
Den gode far... og de mange børn der vokser op uden en far
DENNE UGES UDGAVE af det internationale mediemagasin Vaticano præsenterer først en ny bog om pave Frans som en lederfigur med global indflydelse i anledning af 10-året for hans valg til pave. Næste indslag handler om en dokumentarfilm om den salige kardinal Stefan Wyszyński, der havde stor betydning for den senere pave Skt. Johannes Paul II.
Efter ugens nyheder fra Vatikanet følger et interview med kardinal Marc Ouellet om den betydning, pave Frans’ pontifikat har haft for Kirken, og derpå et interview med ærkebiskop Paul Gallagher om, hvordan Vatikanet håndterer de diplomatiske udfordringer, som verden i øjeblikket står over for.
Til sidst ser vi på Sankt Josef som et eksempel på den gode far, i anledning af at man i Italien fejrer Fars Dag den 19. marts. Vi ser på faderskabet, og de mange børn der vokser op uden en far... HER
Pave Frans: Kønsideologi er en af de farligste ideologiske koloniseringer i dag
Pave Frans har sagt, at kønsideologi er "en af de farligste ideologiske koloniseringer" i dag. I et interview med journalisten Elisabetta Piqué for det argentinske dagblad La Nación forklarede pave Frans sit ræsonnement... læs mere
Anmeldelse: Håb er en overset superkraft
UANSET FORSKELLENE mellem konfirmation og firmelse, er de unge i samme alder og i samme situation, og denne bog vil være en rigtig god gave at give til både konfirmander og firmander, der netop har bekræftet deres tro og er på vej ud i livet, hvor de alle vil møde medgang og modgang, tvivl og håb – som er en overset superkraft ifølge Kathrine Muff, en af bogens forfattere.
Læs Birgit Bidstrup Jørgensens anmeldese af en ny bog fra BIBELSELSKABET "Håb er en overset superkraft – 12 taler til konfirmanden" ... læs mere
Glória in excélsis Deo - Ære være Gud i det høje og fred på jorden
KATOLSK LIV vil gerne svare på spørgsmål om katolsk liv, og historiker Torben Svendrup spørger: "Gloria in excelsis deo" blev sunget i alle kirke til midnats-messen er det også tilfældet i dag?
Læs hvad cand. mag. Kirsten Kjærulff svarer på KATOLSK LIV ... læs mere
Evangeliet er ikke “et politisk parti, en ideologi eller en klub”
Kirkens traditioner bør ikke være baseret på meninger eller ideologiske holdninger, men på om de lægger vægt på at forkynde evangeliet.
"Alt i Kirken skal være i overensstemmelse med kravene i evangeliets forkyndelse; ikke med de konservatives eller de progressives meninger, men med det faktum, at Jesus skal nå ud til folks liv," sagde pave Frans den 22. februar
... læs mere
En indføring for begyndere i Bibelens fortællinger
ANMELDELSE: Bogens fortællinger er netop, hvad de giver sig ud for at være: genfortællinger af Bibelens historier. I genfortællingerne bruger Ida Jessen det fortælletekniske greb at tilføje dialoger, som giver fortællingerne liv, og som til tider har en fin humor.
Læs Birgit Bidstrup Jørgensens anmeldelse af Bibelselskabets seneste udgivelse "BIBELEN genfortalt af Ida Jessen" ... læs mere
Det er vigtigt at KATOLSK LIV er en “græsrodsbevægelse”
KATOLSK LIV har mødt diakon David Noval, som i efteråret blev valgt ind i det frivillige medieprojekts bestyrelse. Vi får et indtryk af personen David Noval og spurgte ham også, hvad han vil bruge sin bestyrelsespost til. Han siger bl.a. under samtalen:
De personlige vidnesbyrd i menighederne er meget vigtige, at vi hører hinandens historier, og det er vigtigt, at disse ikke kommer fra klerikale. Indholdet må ikke kun være noget der kommer fra klerakiet, præst eller diakon. En del af værdien ved KATOLSK LIV er, at det er en "græsrodsbevægelse"; indhold der kommer nedefra.
David Noval siger også: I forhold til mit engagement i KATOLSK LIV var det også en overvejelse, at det selvfølgelig er et signal, eller en blåstempling, at det er en diakon eller præst der engagerer sig. Det er også vigtigt, at KATOLSK LIV er en del af Kirken. Ikke et sideløb, men en del af Kirken, som selvfølgelig er tro mod Kirkens Lære og de holdninger som Kirken har. Dermed ikke sagt at man ikke kan have debat og dialog, hvor man kan være uenig.
Se og lyt til hele den 20 minutter lange samtale på KATOLSK LIV │ EWTN Danmark - HER
Sjælesorg i pakkeshoppen
Sr. Christiane Hansen OCist er født i København. I dag er hun priorinde for cistercienserindernes Kloster Helfta i Lutherstadt Eisleben. I interviewet fortæller hun om klosterliv i diasporaen i Sachsen-Anhalt.
KATOLSK LIV har fået tilladelse af Bonifatiuswerk til at bringe interviewet... læs mere
Særligt begivenhedsrigt år for Danmarks Unge Katolikker
KATOLSK LIV │ KIRKEPOP har mødt Sara Angelucci som er blevet ansat i sekretariatet hos Danmarks Unge Katolikker i forbindelse med et meget travlt 2023 i ungdomsorganisationen.
Til sommer afholdes Verdens Ungdoms Dage i Portugal og til efteråret fejres DUK's 75 års jubilæum.
Sara er italiener og bor i Rom, men har valgt at studere i Danmark og arbejde deltid hos DUK. Samtalen, som foregår på engelsk, handler selvfølgelig om de to store arrangementer, som er hendes primære arbejdsområde, men vi kommer også ind på forskelle og ligheder blandt italienske og danske katolikker. Vi taler om tro, sakramenter og meget andet.