Den synodale vej

Pastor Lars Messerschmidt

Pave Franz har opfordret Kirken til de næste år at slå ind på det, han kalder den synodale vej. Det er et spændende initiativ, men der er mange problemer forbundet med det. Spørgsmålet er nemlig, hvad en synode er teologisk. Paven selv siger, at det ikke handler om at skabe nye måder at organisere Kirken på. Men hvad er så formålet? Ja, det handler vel i sidste ende alene om det, vi kunne kalde Kirkens grundlæggende fornyelse. Denne fornyelse skal ikke organiseres ovenfra, men nedefra, siger paven. Jeg kan kun give ham fuldstændig ret. Men forudsætningen for det er, at vi ved, hvad Kirken egentlig er, altså at vi har en sund og korrekt teologi om Kirken. Det var egentlig det, 2. vatikankoncil ønskede at beskrive i de forskellige dokumenter. Derfor er det også tankevækkende, at der nu i Kirken er rigtig mange, som sætter spørgsmål ved dette koncils gyldighed. De har fuldstændig ret i at konstatere, at den kirkelige selvforståelse, som koncilet giver udtryk for, på mange måder radikalt ændrer ved det, vi kunne kalde det klassiske katolske kirkesyn. Så selve den synodale vej vil sandsynligvis fremkalde endnu flere konflikter i Kirken.


Ups! ... videre som abonnent, med sikker betaling


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 20 kr.
Betal med betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


FAKTURA

Hvis du ikke vil benytte betalingskort, kan du vælge at downloade en faktura og betale ved en bankoverførsel.

1. Opret dit abonnement

2. Vælg "Send faktura"

3. Log ind og hent din faktura med betalingsoplysninger.

4. Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.Undtagelsesvis modtager vi betaling med MobilePay. Betalingsmetoden er dyr som "erhverv" og derfor bruger vi undtagelsesvis en privat konto indtil økonomien i medieprojektet kan bære. KATOLSK LIV overfører herefter beløbet til foreningens bankkonto i Danske Bank via en mellemregning.

Gør det samme som "FAKTURA", men overfør beløbet til MobilePay 23 44 81 55 - Husk at oplyse fakturanummer, så opretter vi dit abonnement hurtigt.


TELEFON & MAIL

Kan du slet ikke bruge nogle af ovenstående betalinger - så ring til 23 44 81 55 eller skriv til info@katolskliv.dk - så finder vi en løsning.

Ring i tidsrummet 7-21 alle ugens dage.