Embedets teologi

Pastor Lars Messerschmidt

Indledning

ABONNEMENT - Baggrunden for dette oplæg om embedet i Kirken er ganske enkelt den aktuelle forvirring og diskussion om dette spørgsmål. Jeg vil derfor på baggrund af Det nye Testamente fremstille det, vi kalder embedet i Kirken; men mit udgangspunkt er, at der faktisk er nogle basale uklarheder, som jeg kort vil nævne. Vi fastholder som katolsk tro, at der er syv sakramenter, hvoraf en af dem er det, vi på (katolsk) dansk kalder ”præstevielse” (Folkekirken bruger det mere katolske udtryk: ordination!). At der er syv sakramenter blev først formelt fastslået i løbet af Middelalderen, da man definerede mere præcist, hvad et sakramente er, nemlig en hellig handling, indstiftet af Kristus, som gør ham aktiv nærværende. Men netop denne definition stiller spørgsmålet: Hvornår har Kristus indstiftet embedet, og under hvilket navn? Vi er altså tvunget til at gå tilbage til NT for at finde svaret.


Ups! ... videre som abonnent, med sikker betaling


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 20 kr.
Betal med betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


FAKTURA

Hvis du ikke vil benytte betalingskort, kan du vælge at downloade en faktura og betale ved en bankoverførsel.

1. Opret dit abonnement

2. Vælg "Send faktura"

3. Log ind og hent din faktura med betalingsoplysninger.

4. Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.Undtagelsesvis modtager vi betaling med MobilePay. Betalingsmetoden er dyr som "erhverv" og derfor bruger vi undtagelsesvis en privat konto indtil økonomien i medieprojektet kan bære. KATOLSK LIV overfører herefter beløbet til foreningens bankkonto i Danske Bank via en mellemregning.

Gør det samme som "FAKTURA", men overfør beløbet til MobilePay 23 44 81 55 - Husk at oplyse fakturanummer, så opretter vi dit abonnement hurtigt.


TELEFON & MAIL

Kan du slet ikke bruge nogle af ovenstående betalinger - så ring til 23 44 81 55 eller skriv til info@katolskliv.dk - så finder vi en løsning.

Ring i tidsrummet 7-21 alle ugens dage.