16. oktober 2024
FamilienUdland

Katolske kvinder diskuterer udfordringerne i den moderne datingkultur

Anastasia Northrup grundlagde den nationale katolske singlekonference i USA | Credit: »EWTN News In-Depth« screenshot

Af Kate Quiñones │ CNA │12. august 2024
Oversættelse KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

Mens antallet af ægteskaber fortsætter med at falde i 2024 i USA, diskuterede katolske kvinder problemerne med moderne dating i et indslag på »EWTN News In Depth«.

»Jeg havde ikke forventet at være single, når jeg var i 40'erne. Det var ikke min plan«, sagde Anastasia Northrop, en katolsk kvinde, som har grundlagt National Catholic Singles Conference.

En fjerdedel af de 40-årige i USA havde aldrig været gift, fandt Pew Research ud af i 2021.

I mellemtiden er den katolske ægteskabsprocent faldet med ca. 70 % mellem 1969 og 2019, ifølge en nylig rapport fra Georgetown University's Center for Applied Research in the Apostolate.

Der er lidt over seks ægteskaber for hver 1.000 mennesker i USA, sammenlignet med en rekord på 16,4 i 1946 efter Anden Verdenskrig, ifølge Centers for Disease Control and Prevention's National Center for Health Statistics.

Midt i den vanskelige datingsituation udløste en genopstået kommentar fra den republikanske vicepræsidentkandidat J.D. Vance i 2021 om »barnløse kattedamer« et ramaskrig fra enlige kvinder, der føler, at de ikke er skyld i deres ugifte status.

»Vi bliver effektivt styret i dette land, via demokraterne, via vores virksomhedsoligarker, af en flok barnløse kattedamer, som er ulykkelige over deres eget liv og de valg, de har truffet, og derfor vil de også gøre resten af landet ulykkeligt«, havde Vance sagt i en udsendelse på Fox News med Tucker Carlson, hvor han antydede, at politikere uden børn har mindre interesse i landets fremtid.

»Hvis vi ikke bliver eftertragtet, er der ikke meget, vi kan gøre«, sagde Sara Perla, kommunikationschef for Catholic Project ved The Catholic University of America, som svar på ›hele den barnløse kattedame-ting‹.

»Det er interessant, at kvinder får skylden for situationen på en måde, som jeg synes er meget uretfærdig, fordi vi stadig ønsker at blive eftertragtet,« forklarede Perla.

Hundredvis af mennesker deltog i et panel om udfordringerne ved moderne dating, som Catholic Project var vært for på den nyligt afholdte National Eucharistic Congress i Indianapolis.

»Jeg lavede en undersøgelse både før og efter [panelet], og den største udfordring, som de enlige klagede over, var bare at møde nogen,« sagde Perla. »Man skal ikke bare være katolik. Jeg kan ikke bare møde en katolsk fyr. Jeg er nødt til at møde en katolsk fyr, som er interessant, og som er interesseret i mig.«

Perla siger, at en af de største udfordringer ved katolsk dating i dag er at finde en, der både er en velformuleret katolik og en, man kan komme i kontakt med - det handler ikke kun om at have den samme religiøse overbevisning.

»Det er en fejl, som nogle mennesker begår, når de prøver at få folk til at møde hinanden og siger: 'Åh, han er katolik',« siger Perla, som er en katolsk singlekvinde i begyndelsen af 40'erne. »Og så tænker man, at det ikke siger mig ret meget. Er han sjov? Har han interesser? Laver han noget andet end at læse teologi? For hvis ikke, så har vi ikke noget at tale om.«

Northrop grundlagde National Catholic Singles Conference for at opmuntre til dannelse af og fællesskab blandt enlige katolikker.

»Vi er kaldet til fællesskab, vi er kaldet til venskab, og vi lever ikke vores tro alene eller i et vakuum,« siger hun. »Især som enlige, der ikke har det indbyggede familiefællesskab, er det meget vigtigt at have relationer og venskaber.«

Både Northrop og Perla opfordrede lokale katolske menigheder til at være mere bevidste om at inkludere ugifte katolikker og fremme fællesskabet blandt singler.


KATOLSK LIV har planlagt og vil bringe disse emner i temaet:

1. Intro: Katolsk ægteskab og moderne datingkultur

2. Tre katolske datingtips i et samfund med 'swiping' og 'ghosting' 

3. Hvordan kan kirken få flere mennesker til alters, når ægteskabsraten fortsat styrtdykker?

4. Sådan fejrer katolikker ægteskab og familie - i Californien

5. Katolske kvinder diskuterer udfordringerne i den moderne datingkultur

6. Ny katolsk datingside håber at 'omskabe den måde, vi tænker på dating'

7. Eksperter spekulerer på, hvorfor ægteskabet er i tilbagegang - og hvad man kan gøre ved det


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER



KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

KATOLSK LIV er associeret med verdens største religiøse medienetværk EWTN, og modtager ingen økonomisk støtte. Vi kan derimod frit gøre brug af en lang række katolske medieresurser og har fuld redaktionel frihed.