16. oktober 2024
Udland

International eukaristisk kongres skal sætte Kristus i centrum for verdens liv

Basilikaen for "Det nationale Løfte" i Quito, Ecuador. | Kredit: Jess Kraft/Shutterstock

 

Af Andrés Henriquez │ ACI Prensa medarbejdere, 18. august 2024 
Oversættelse Kuno Arnkilde │ KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

Med mindre end en måned til den 53. internationale eukaristiske kongres (IEC 2024) i Quito, Ecuador, sagde fader Juan Carlos Garzón, generalsekretær for begivenheden, at det vil være en mulighed for at 'sætte den eukaristiske Kristus i centrum for Kirkens og verdens liv'.

I en udtalelse til den spanske udgave af EWTN News understregede Garzón, at IEC 2024 vil være »som at vende tilbage til essensen af vores tro«. Ecuador blev indviet til Jesu hellige hjerte for 150 år siden, bemærkede præsten, så den eukaristiske kongres vil også være en god mulighed for landet til at mindes denne begivenhed og dykke dybere ned i sin troshistorie.

51 delegationer fra hele verden har allerede meldt sig til at deltage i IEC 2024-programmet, som begynder med et internationalt teologisk symposium, der afholdes på det pavelige katolske universitet i Ecuador, hvor omkring 450 mennesker vil deltage.

»Teologer fra hele verden kommer for at udforske forholdet mellem eukaristien og broderskabet nærmere, eftersom temaet for vores eukaristiske kongres er 'broderskab for at helbrede verden'«, sagde generalsekretæren.

Efter symposiet begynder IEC 2024 formelt den 8. september. Den dag vil 1.600 børn få deres første hellige kommunion. For Garzón vil det være en påmindelse om den renhed, hvormed vi skal modtage Herren i eukaristien, »som nogle gange kan gå tabt i årenes løb«.

»Disse børn minder os om den renhed, der er en del af dette forhold til Gud,« tilføjede han.

Næsten 5.000 mennesker vil være til stede på kongressen, herunder biskopper, lægfolk og ordensfolk, som vil give deres vidnesbyrd om broderskab. Dagene i Quito, sagde generalsekretæren, vil give os mulighed for at lære om de forskellige sår, der plager verden, og samtidig hjælpe med at helbrede dem.

»Det er en meget smuk uge. Den første dag har vi bedt biskopperne, som kommer fra hele verden, om at tage ud til sognene i Quito for at mødes med vores folk. Torsdag i samme uge vil der blive afholdt messer i det historiske centrum af [byen] på [deltagernes] forskellige sprog, og lørdag den 14. september vil vi have en stor eukaristisk procession,« forklarer Garzón.

Den afsluttende messe den 15. september vil blive fejret af kardinal Kevin Farrell, som skal repræsentere paven under IEC 2024.

Endelig ville generalsekretæren have folk til at vide, at de stadig kan tilmelde sig begivenheden via den officielle IEC 2024-hjemmeside.

Læs også: 10 ting at vide om den eukaristiske kongres

Denne historie blev først udgivet af ACI Prensa, CNA's spansksprogede nyhedspartner. Den er blevet oversat og tilpasset af CNA.


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER



KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

KATOLSK LIV er associeret med verdens største religiøse medienetværk EWTN, og modtager ingen økonomisk støtte. Vi kan derimod frit gøre brug af en lang række katolske medieresurser og har fuld redaktionel frihed.