16. oktober 2024
Præste- og ordenslivUdland

10 citater om lidelse og ydmyghed fra den hellige Faustina Kowalskas dagbog

Den hellige Faustina Kowalskas (1905-1938) grav i Łagiewniki i Polen. | Foto: Kuno Arnkilde

Af Francesca Pollio Fenton │ CNA │ 5. oktober 2024
Oversættelse KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

Den 5. oktober fejrer katolikker over hele verden festen for den hellige Faustina Kowalska, den polske nonne, som modtog billedet af guddommelig barmhjertighed under åbenbaringer fra Jesus.

Faustina blev født som Helena Kowalska den 25. august 1905 i en fattig, men from polsk familie. I en alder af 20 år, med meget lidt uddannelse og efter at være blevet afvist fra flere andre klostre på grund af sin fattigdom og manglende uddannelse, trådte Helena ind i kongregationen af søstrene af Vor Frue af Barmhjertighed. Der tog hun navnet Faustina.

Jesus viste sig for den hellige Faustina 14 gange, og for hvert syn og hver samtale, hun havde med ham, skrev hun det ned i sin dagbog, som hun kaldte »Guddommelig barmhjertighed i min sjæl«. I sin dagbog skrev hun om de ord, hun modtog fra Jesus og hans budskab om guddommelig barmhjertighed for verden, hendes egen lidelse og hendes åndelige liv.

Her er 10 citater om lidelse og ydmyghed fra den hellige Faustinas dagbog:

  1. »Lidelse er en stor nåde; gennem lidelse bliver sjælen som Frelseren; i lidelse bliver kærligheden krystalliseret; jo større lidelse, desto renere kærlighed.«
  2. "Jesus elsker skjulte sjæle. En skjult blomst er den mest velduftende. Jeg må stræbe efter at gøre det indre af min sjæl til et hvilested for Jesu hjerte."
  3. »En dag vil vi kende værdien af at lide, men så vil vi ikke længere være i stand til at lide.«
  4. »I svære øjeblikke vil jeg rette mit blik mod Jesu tavse hjerte, der er udspændt på korset, og fra de eksploderende flammer i hans barmhjertige hjerte vil der strømme kraft og styrke ned over mig til at kæmpe videre.«
  5. "Helligånden taler ikke til en sjæl, der er distraheret og snakkesalig. Han taler med sine stille inspirationer til en sjæl, der er besindig, til en sjæl, der forstår at tie."
  6. "En ydmyg sjæl stoler ikke på sig selv, men sætter al sin lid til Gud. Gud forsvarer den ydmyge sjæl og lukker sig ind i dens hemmeligheder, og sjælen lever i en uovertruffen lykke, som ingen kan begribe."
  7. »Hav stor tillid; Gud er altid vores far, selv når han sender os prøvelser.«
  8. "Den, der ved, hvordan man tilgiver, forbereder sig på mange nådegaver fra Gud. Så ofte som jeg ser på korset, så ofte vil jeg tilgive af hele mit hjerte."
  9. "Lidelse er den største skat på jorden; den renser sjælen. I lidelsen lærer vi, hvem vores sande ven er."
  10. »Gud, som er lyset selv, bor i et rent og ydmygt hjerte, og alle lidelser og modgang tjener kun til at afsløre sjælens hellighed.«

Læs mere om Faustina - HER

EWTN Europa besøgte den hellige Faustina Kowalskas grav i Łagiewniki i Polen i 2021 │ Foto: Kuno Arnkilde

 


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER



KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

KATOLSK LIV er associeret med verdens største religiøse medienetværk EWTN, og modtager ingen økonomisk støtte. Vi kan derimod frit gøre brug af en lang række katolske medieresurser og har fuld redaktionel frihed.