16. oktober 2024
Prædiken

Prædiken: ‘Jeg vil altså hellere ha’ besøg af jomfru Maria end af Jesus’

Præst Jesper Fich prædiker på kloster og retrætecenter "Stella Matutina" i Kokkedal │ Foto: Kuno Arnkilde

Lyt til prædiken:

 


1  læsning: Åb 11,19a;12,1-6a.10ab │ 2. læsning: 1 Kor 15,20-26 │ Evangelium: Luk 1,39-56


 

"Jeg vil altså hellere ha' besøg af jomfru Maria end af Jesus" - Med denne reference til en bekendts udsagn indledte præst Jesper Fich søndagens prædiken på kloster og retrætecenter "Stella Matutina" i Kokkedal. Søndagen hvor vi fejrer den ene af tre store mariafester: Maria der bliver optaget i Himlen.

Nogle foretrækker at have besøg af Jomfru Maria end af  Jesus, og det er et udtryk for den dedikation, mange katolikker har til Jomfru Maria. Hun anses som en vigtig figur inden for den katolske tro, og det kan ses i kirker rundt omkring, hvor lys tændes ved hendes billede efter søndagsmessen.

Denne hengivenhed til Jomfru Maria skyldes sandsynligvis hendes rolle som en medkristen og hendes relation til Jesus. Mange tror, at hun kan forbinde os med Gud på en særlig måde. Maria trækker på sin menneskelighed og er derfor en søster i troen og en stærk evangelisk figur. Hun bringer himlen ned på jorden ved at være det redskab, hvorigennem Gud kom ind i vores verden.

Maria viser os vejen til frelse gennem sin tro og kærlighed til Gud. Hun er en vigtig figur i kristendommen og er ikke bange for at stille spørgsmål og udtrykke sin forskrækkelse over det hellige. Hun accepterer Guds kærlighed og vilje og viser os, at vi også kan åbne os for Guds vilje.

Maria er unik, fordi hun troede og fulgte Guds plan uden at tage noget fra sin søn. Frelsens mysterium er ikke noget, der er forudbestemt, men det kræver vores villige deltagelse. Når vi åbner os for Gud, bliver vi frugtbare, og vi kan se dette symboliseret ved de lys, der brænder ved Marias billede.

Nogle kan foretrække at have besøg af Jomfru Maria end af Jesus, men at tage imod dem begge to kan være en kilde til stor glæde. Troen på Gud og Jesus Kristus er en personlig overbevisning, og det er vigtigt at respektere forskellige måder at udtrykke troen på.