16. oktober 2024
Børn og UngeUdland

Over 50.000 ministranter samles i Rom til sommerpilgrimsvandring

Pave Frans beder med ministranter, der er samlet på Peterspladsen til den 13. internationale pilgrimsfærd for ministranter, der finder sted fra den 29. juli til den 2. august 2024. | Kredit: Vatikanet Media

Kardinal Jean-Claude Hollerich taler i denne artikel med Vatican News om den internationale pilgrimsfærd for ministranter (messepiger og messedrenge), som bringer 50.000 unge mennesker til Rom i denne uge.

Af Joseph Tulloch og Marie Duhamel │ Vatican News
Oversættelse: Kuno Arnkilde

I denne uge kommer omkring 50.000 ministranter til Rom som en del af en pilgrimsrejse arrangeret af den internationale sammenslutning for ministanter (Coetus Internationalis Ministrantium).

Under pilgrimsrejsen - som finder sted fra den 29. juli til den 3. august - vil deltagerne besøge Roms fire pavelige basilikaer og mødes med pave Frans i en særlig audiens på Peterspladsen. Arrangementet afholdes typisk hvert tredje eller fjerde år, men i år er det det første i seks år på grund af COVID-19-pandemien.

Størstedelen af de deltagende ministranter - omkring 35.000 - kommer fra Tyskland, men der vil også være deltagere fra andre europæiske lande, herunder Østrig, Kroatien, Ungarn, Slovakiet og Ukraine.

Kardinal Jean-Claude Hollerich SJ, ærkebiskop af Luxembourg, ledsager pilgrimmene gennem hele ugen og har talt med Vatican News' Marie Duhmael.

At tjene Gud, at tjene andre

Kardinalen begyndte med at bemærke, at pilgrimsvandringens tema er "Med dig" (Es 41,10).

"Dette 'du'," sagde kardinal Hollerich, er først og fremmest Gud: "Kristus, som vi tjener i liturgien."

Men det omfatter også den "gruppe af venner", der tager på pilgrimsrejse sammen. "Dette 'I' skal have en bredere betydning," sagde kardinalen, "for vi kan ikke tjene Kristus uden at tjene vores søstre og brødre."

Kardinal Jean-Claude Hollerich

Bekæmpelse af mobning

I den forbindelse sagde kardinal Hollerich, at et særligt vigtigt emne for ministranter at have fokus på - i betragtning af at de for det meste er teenagere - er mobning. Prælaten understregede, at internettet har forvandlet mobning til "noget forfærdeligt".

Ministranter, sagde han, "bør aldrig mobbe, men altid være på de svagestes side i deres klasse eller på deres arbejdsplads."

Kardinalen afsluttede derefter interviewet med at tale om pilgrimmenes kommende møde med pave Frans, hvor alle 50.000 vil være samlet på Peterspladsen.

Dette møde, sagde kardinal Hollerich, ville være et øjeblik, hvor man kunne "lytte til pavens vidnesbyrd og blive opmuntret af ham til at leve denne tjeneste ved alteret, denne tjeneste for vores søstre og brødre i hele verden."

Du kan finde et længere fransk-sproget interview om emnet mobning med kardinalen HER


 


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER