16. oktober 2024
Udland

Teleselskab trækker OL-reklamer tilbage efter parodi

"C Spire trak en fornuftig og passende linje," sagde Mississippis guvernør Tate Reeves om virksomhedens beslutning. | Credit: QubixStudio/Shutterstock

Den dragqueen-ledede parodi på Den Sidste Nadver, der blev vist under åbningsceremonien ved De Olympiske Lege i Paris 2024, vakte forargelse over hele verden og har fået "C Spire", et amerikansk mobil- og internetselskab, til at beslutte at trække alle sine reklamer fra OL tilbage.

Af Walter Sánchez Silva, ACI Prensa, 31. juli 2024
Oversættelse: Kuno Arnkilde

"Vi var chokerede over hånen af Den Sidste Nadver under åbningsceremonien ved OL i Paris. C Spire vil trække vores reklamer tilbage fra OL," meddelte det Mississippi-baserede firma i et indlæg på X.

Mississippis guvernør Tate Reeves kommenterede tiltaget på X: "Jeg er stolt over at se den private sektor i Mississippi træde i karakter og sætter foden ned. Gud lader sig ikke spotte. C Spire trak en fornuftig og passende grænse."

Mere end 390.000 underskrifter kræver en formel undskyldning

Derudover er der indsamlet mere end 390.000 underskrifter i to kampagner - en af CitizenGo-platformen med mere end 250.000 og en anden af Christian Lawyers Foundation i Spanien med næsten 140.000 - for at anmode om en formel undskyldning fra arrangørerne af De Olympiske Lege for parodien af den sidste nadver.

Maltas ærkebiskop og vicedirektør for Dicastery for the Doctrine of the Faith, Charles Scicluna, sagde også, at han har skrevet til den franske ambassadør på Malta for at udtrykke "mange kristnes sorg og skuffelse over den umotiverede fornærmelse under åbningsceremonien for OL 2024 i Paris" og opfordrede andre til at gøre det samme.

"Det var tydeligvis aldrig hensigten at vise manglende respekt for nogen religiøs gruppe. [Åbningsceremonien] forsøgte at fejre samfundets tolerance. Vi mener, at denne ambition blev opnået. Hvis folk er blevet fornærmede, er vi virkelig kede af det," sagde Anne Descamps, talskvinde for Paris 2024, på en pressekonference den 28. juli ifølge Reuters.

En mulighed for evangelisering og tilgivelse

Biskoppen af Córdoba i Spanien, Demetrio Fernández, påpegede i sin prædiken den 29. juli, at de med parodien på den sidste nadver og dermed eukaristien "forsøger at fornærme kristne, Jesus, som i dette sakramente har efterladt os essensen af sit liv."

"Disse blasfemier er meget betydningsfulde, men vi er nødt til at vise Jesu Kristi og hans kirkes evne til at tilgive," bemærkede prælaten.

"Desuden bliver dette en mulighed for evangelisering, som ingen andre kan tilbyde; kun kristne er i stand til at tilgive, selv når de kender den smerte, som denne krænkelse forårsager," understregede den spanske biskop.

"Jesu Kristi tilgivelse for hver enkelt af os er større end vores krænkelser, og kristnes tilgivelse er i stand til at blive formidlet, selv når de føler sig dybt sårede," understregede Fernandez.