16. oktober 2024
Pave Frans

Skam jer ikke ved at græde over andres smerte

Pave Frans modtager medlemmer af St. Angela Merici Foundation (Vatican Media)

Vatican News den 6. April 2024
Af: Linda Bordoni
Oversat af: Birgit Bidstrup Jørgensen

I anledning af Skt. Angela Merici Foundations 50-års jubilæum modtog pave Frans den 6. april en gruppe af dens medlemmer og reflekterede over dens mission: at tjene de mest sårbare.

Pave Frans fastholdt inspirationen og engagementet fra Skt. Angela Merici Foundation, som har sin base på Sicilien, og udtrykte taknemmelighed over dens daglige indsats for at tjene de mest udsatte mennesker.

Han mindede om, hvordan fondens rejse begyndte for fem årtier siden, og fremhævede en betydningsfuld begivenhed, der fandt sted i 1953, da et lille maleri af Vor Frue i familien Iannusos hjem begyndte at græde.

Disse tårer symboliserer vor himmelske Moders medfølende blik, der fælder tårer for sine børns lidelser, sagde paven.

"Disse tårer taler til os om Guds medfølelse med os alle," tilføjede han. "Vi må tænke på dette: Guds medfølelse."

"Vi må tænke på Guds medfølelse."

I lyset af så store lidelseropstod fonden som et fyrtårn af håb og trøst, viet til at tørre de nødlidendes tårer, sagde paven. Gennem sit daglige arbejde, professionalitet og offerånd stræber den efter at omsætte de tårer, som Jomfru Maria har fældet, til håndgribelige handlinger af venlighed og støtte.

"Fonden er til for i konkrete handlinger at udtrykke tårerne fra Jomfru Maria og samtidig hendes moderlige ønske om at tørre sine børns tårer," sagde han.

I en kommentar til, hvordan hjertet i fondens mission ligger i dens forpligtelse til at ledsage de lidende, støtte de svage og drage omsorg for de udsatte, sagde den Hellige Fader: "I, brødre og søstre, søger at gøre netop det: at tørre deres tårer, der lider, ledsage dem, der er i smerte, og støtte samfundets svageste."

Han bemærkede, hvordan fonden henter sin styrke og inspiration fra evangeliet og er urokkelig i sin dedikation for at legemliggøre Jesu Kristi lære, og opfordrede de tilstedeværende til at fortsætte ad denne vej.

"Kilden til jeres arbejde er evangeliet, hold jer altid til denne kilde!"

Pave Frans afsluttede med at invitere medlemmer af fonden til at fejre denne betydningsfulde milepæl, mens de fortsætter deres vej med medfølelse og nåde, og aldrig vige tilbage for at fælde tårer for dem, der har behov for det, for det er i disse øjeblikke af sårbarhed, at vi møder det guddommeliges tilstedeværelse.

"Skam jer ikke over at græde, over at føle jer bevæget af dem, der lider; spar ikke jer selv for at udvise medfølelse med de skrøbelige, for i disse mennesker er Jesus selv til stede."