16. oktober 2024
Præste- og ordensliv

Paveligt brev om den hellige Thérèse af Lisieux

Sankt Thérèse af Lisieux

Pave Frans meddelte den 31. august om bord på flyet, der fører ham til Mongoliet, at han forbereder et apostolisk brev om den hellige Thérèse af Lisieux, som han planlægger at offentliggøre den 15. oktober.

Vatican Media
Ved:  Ary Waldir Ramos Díaz,ACI Prensa Staff
1. september 2023
Dansk oversættelse: Margot Johansen

Paven bekendtgjorde dette, da han hilste på de 70 journalister, som ledsager ham på et fire-dages besøg i Ulaanbaatar, Mongoliets hovedstad. Her deltog også CNA's italiensk-sprogede nyhedskollega Andrea Gagliarducci fra ACI Stampa.

Under generalaudiensen den 7. juni bekendtgjorde pave Frans, at han var i færd med at skrive et apostolisk brev om missionærernes skytshelgen. "Hun blev født for 150 år siden, og det er min hensigt at tilegne et apostolisk brev til hende ved dette jubilæum," sagde han.

Samme morgenen havde pave Frans bedt på Peterspladsen foran den hellige Thérèse af Jesusbarnets relikvier. Om eftermiddagen tog han til Gemelli Hospitalet i Rom for at gennemgå en "laparotomi"-operation.

Biskoppen af ​​Rom understregede, at den hellige Thérèse "levede et liv i hengivenhed til Gud, hvor hun glemte sig selv, elskede og trøstede Jesus og gik i forbøn for alles frelse." 150-året for hendes fødsel og 100-året for hendes saligkåring fejres i år.

I denne anledning har den hellige Fader meddelt et jubelår til ære for den hellige Thérèse af Jesusbarnet, der varer indtil søndag den 7. januar 2024, og som har temaet "I tillid og kærlighed", de sidste ord i hendes selvbiografi, "Mit kald er at elske"

Pave Frans udgav på samme vis den 28. december 2022 det apostoliske brev Totum Amoris Est ("Alt hører til kærligheden") på 400-års dagen for den hellige Francis de Sales’ død.

Den hellige Thérèse af Jesusbarnet, også kendt som den lille blomst, var en fransk uskoet karmeliternonne. Hun blev født i byen Alençon den 2. januar 1873. Hun blev erklæret helgen i 1925 af pave Pius XI og udnævnt til kirkelærer den 19. oktober 1997 af pave Johannes Paul II. Pave Pius X anså hende for at være "vor tids største helgen."

Denne historie blev først udgivet af ACI Prensa, CNAs spansksprogede nyheds partner. Den er oversat og tilpasset af CNA.

Ary Waldir Ramos Díaz er korrespondent for ACI Prensa i Rom og Vatikanet. Han er Vatikanets journalist med mere end 10 års erfaring.