VUD 2023

Bidrager til evangelisering

VUD: 96 % af pilgrimmene mener, at begivenheden bidrager til evangelisering

Deltagere på Verdensungdomsdagen 2023 i Lissabon, Portugal. | Kredit: José Ferreira/JMJ Lisboa 2023

ACI Prensa den 31. juli 2023
Af Nicolás de Cárdenas
Oversat af Birgit Bidstrup Jørgensen

Ifølge en international undersøgelse mener 96 % af de unge over 18 år, som deltager i Verdensungdomsdagene i Lissabon, Portugal, at disse sammenkomster bidrager meget eller rigtig meget "til at sprede troen på Jesus Kristus."

I samme grad synes deltagerne, at de forskellige Verdensungdomsdage er med til at "forstærke de unges engagement" (96 %) og "få Kirkens budskab til at genlyde over hele verden" (95 %).

Blandt motiverne for at deltage i det internationale møde med paven er "at møde Jesus Kristus" (94 %) efterfulgt af "at få nye oplevelser" (92 %). For 89 % er det en afgørende faktor at hjælpe med at "udbrede budskabet om Jesus Kristus" og "at være til et arrangement med pave Frans."

I mindre grad kommer unge til Lissabon for at lære forskellige kulturer eller nye mennesker at kende, være sammen med ligesindede eller etablere en dialog med unge fra forskellige religioner.

Størstedelen af pilgrimmene til Verdensungdomsdagene mener, at deres kristne tro er en positiv faktor for at modnes og være et bedre menneske, opbygge en bedre verden, vise solidaritet, forstå andre og at leve et lykkeligt liv.

Ifølge undersøgelsen er næsten to tredjedele af deltagerne kvinder (62 %), og 4 ud af 10 er mellem 18 og 25 år, mens næsten en tredjedel er ældre end 35. 82 % har en videregående uddannelse, 6 ud af 10 har et arbejde, og lidt over en tredjedel er studerende.

Hvad angår deres religiøse praksis, går 83 % til messe om søndagen, 65 % beder dagligt, og 62 % tilhører en gruppe i sognet.

I 36 % af tilfældene er deltagerne ledsaget af en religiøs gruppe eller forening; 29 % af deres sogne, og 27 % er alene eller sammen med en gruppe venner.

For to tredjedele af deltagerne vil det være første gang, de deltager i Verdensungdomsdagene. De, der har været deltaget før, anser deres oplevelser ved tidligere begivenheder for at være meget positive eller positive (99 %) og mener, at disse oplevelser har haft stor indflydelse på deres liv (92 %).

Undersøgelsen er udarbejdet af den spanske virksomhed GAD3 på grundlag af onlineinterviews gennemført fra 12.-20. juli med næsten 12.600 unge fra 100 lande.

Denne historie blev først udgivet af ACI Prensa, CNAs spansksprogede nyhedspartner. Den er oversat og tilpasset af CNA (Catholic News Agency).

Du kan være med til at holde liv i det frivillige projekt KATOLSK LIV, som er uden betalingsmure og annoncer. Et projekt der vil ud til hele Danmark - uden for megen støj.

Vælg et årsabonnenemt på
200 kr. - 500 kr. eller 1.000 kr.

Læs mere om abonnement - HER

Er du ikke til abonnement, kan du
overføre et beløb på MobilePay 235 629

Læs om formålet med KATOLSK LIV - HER