16. oktober 2024
Udland

Pave Frans møder fejlagtigt fængslet italiensk mand, der er blevet løsladt efter 33 år bag tremmer

 

Pave Frans går med stok, da han går ind i Vatikanets Pave Paul VI-sal for at holde sin ugentlige generalaudiens den 21. august 2024. | Kredit: Daniel Ibanez/CNA

Af Hannah Brockhaus
Vatikanstaten, 23. august 2024
Oversættelse Kuno Arnkilde

Pave Frans havde fredag et privat møde i Vatikanet med en italiensk mand, som uretmæssigt blev fængslet i 33 år, efter at han fejlagtigt blev anklaget for et tredobbelt mord på tre fårehyrder i 1991.

Beniamino Zuncheddu, som nu er i 60'erne, blev løsladt fra fængslet i januar, efter at hans dom var blevet omstødt.

Det eneste øjenvidne til forbrydelsen, som fandt sted i bjergene om natten på den italienske ø Sardinien, sagde først, at han ikke kunne identificere morderen, men anklagede senere Zuncheddu, en anden fårehyrde.

Zuncheddus dom blev omstødt i slutningen af 2023 på grund af utilstrækkelige beviser, efter at det blev afsløret, at vidnet muligvis var blevet bedt om at udpege Zuncheddu af en politibetjent.

Under deres møde i biblioteket i det apostoliske palads den 23. august gav den frikendte mand pave Frans en kopi af en bog, han havde skrevet sammen med sin advokat, og som blev udgivet i maj: »Io Sono Innocente» («Jeg er uskyldig").


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER


Ifølge Vatican News fandt Zuncheddu styrken til at udholde årtiers uretfærdig fængsling ved at stole på Gud, og han har tilgivet den person, hvis beskyldninger fik ham til at sidde i fængsel i over 30 år.