Teologi

Der er ingen fejl i den kristne frelse

Nivå Bugt │ Foto: Kuno Arnkilde

De frivillige medieprojektet KATOLSK LIV │ EWTN Danmark bringer snart en længere tekst om frelse skrevet af en luthersk prædikant, Samuel Roswall i bogen "Tro til livet - Kristen tro og kristent liv" fra 2003.

Bogen er et vigtigt pædagogisk bidrag til en forståelse af kristen tro og liv, og vi har fået tilladelse til at bringe et helt kapitel om frelse. Et begreb som det kan være svært at formidle ind i en kirkefremmed nutid, men som Roswall løser fremragende.

Frelse er et kernebegreb i den kristen tro, og har været årsag til megen strid og misforståelser i Kirken siden reformatioen, så KATOLSK LIV │ EWTN Danmark har naturligt sikret os at den frikirkelige udlægning er i overenstsmmelse med katolsk lære.

Vi arbejder videre på teksten som vi har fået tilladelse til at bringe af forlaget Lohse.

Katolsk præst Lars Messerschmidt skriver:

Jeg har med interesse læst teksten. Man kan godt mærke, at han har en "luthersk" baggrund, men det, han skriver, kan godt anerkendes af Kirken. Der er ingen fejl!

Det sidste afsnit om "frelsesvished" er et delikat problem, som han løser på en udmærket, men ikke helt tilstrækkelig måde. Det han siger, nemlig at man ikke skal være fokuseret på sin frelse m.m., men på Kristus, så får man den sande fred, er fuldstændig rigtig. Han prøver at sige (hvis jeg forstår ham ret), at man heller ikke skal fokusere på sin tro og mene, at hvis JEG tror, er jeg frelst. Det er en typisk protestantisk holdning, og det er netop det, der gør en usikker, for tror jeg?

Jeg talte engang med en færøsk kvinde (på Færøerne), som tilhørte som så mange andre en protestantisk forsamling. I denne forsamling blev det sagt, at "hvis man ikke tror på sin frelse, er man ikke frelst". Hun tvivlede på sin frelse, altså følte hun, at hun ikke var frelst, og hun var desperat. Så sagde jeg til hende: I den katolske kirke siger vi, at genstand for vores tro er Gud selv, vores frelse er genstand for håbet, som vi har, fordi vi tror på Guds kærlighed. Hun blev tilsyneladende befriet for sin desperation. (Hun vidste, at jeg var katolsk præst).

Jeg tror, at det er også det, forfatteren vil sige.

Tro til livet - Kristen tro og kristent liv

Kilde: LogosMedia, Forlagsgruppen Lohse

Du kan være med til at holde liv i det frivillige projekt KATOLSK LIV, som er uden betalingsmure og annoncer. Et projekt der vil ud til hele Danmark - uden for megen støj.

Vælg et årsabonnenemt på
200 kr. - 500 kr. eller 1.000 kr.

Læs mere om abonnement - HER

Er du ikke til abonnement, kan du
overføre et beløb på MobilePay 235 629

Læs om formålet med KATOLSK LIV - HER