16. oktober 2024
Udland

Notre Dame genåbner til december. Oympisk klokke skænket til katedralen vil ringe under hver messe

Under OL ringede atletikudøverne med bronzeklokken på Stade de France i Saint-Denis, og nu vil den samme klokke ringe under messerne, når Notre Dame-katedralen genåbner til december. | Credit: Foto af MAGALI COHEN/Hans Lucas/AFP via Getty Images

Af Francesca Pollio Fenton
CNA's medarbejdere, 25. august 2024
Oversættelse Kuno Arnkilde

En klokke, der blev lavet til de seneste olympiske lege i Paris, vil ifølge OSV News snart finde et nyt hjem i en af verdens mest historiske katedraler. Notre Dame-katedralen genåbner til december efter den katastrofale brand i 2019.

Under OL ringede atletikudøvere med bronzeklokken på Stade de France i Saint-Denis, og nu vil den samme klokke ringe under messer, når Notre Dame-katedralen genåbner til december.

Klokken, som vejer 1.103 pund, blev lavet af støberiet Cornille Havard, som producerer klokker til Frankrigs største kirker og katedraler, specielt til de Olympiske Lege. Støberiet ligger i den lille franske kommune Villedieu-les-Poêles i Normandiet.

I 2013 lavede Cornille Havard-støberiet ni nye klokker til Notre Dame i anledning af dens 850-års jubilæum. Det var også dette støberi, der restaurerede otte af disse ni klokker, efter at de blev beskadiget i den tragiske brand i Notre Dame den 15. april 2019.

»Vi blev kontaktet for et par måneder siden af Paris' organisationskomité for at høre, om vi var interesserede i denne klokke til Notre Dame,« siger katedralens rektor og ærkepræst, fader Olivier Ribadeau Dumas, ifølge OSV News. »Og vi accepterede dette forslag.«

Den olympiske klokke vil slutte sig til to andre klokker inde i katedralen tæt på orglet. De tre klokker vil ringe sammen under messen i forbindelse med indvielsen.

Notre Dames største klokke er kendt som »le bourdon Emmanuel« og er placeret i det sydlige tårn. Klokken stammer fra kong Ludvig XIV's tid i slutningen af det 17. århundrede og ringer ved historiske begivenheder som f.eks. afslutningen på begge verdenskrige. Denne klokke blev ikke påvirket af branden i 2019 og bliver fortsat ringet med ved særlige lejligheder.

Dumas fortalte OSV News, at klokken »har ringet flere gange siden branden, til påske og jul og ved særlige lejligheder som pave Benedikt XVI's død.«


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER



KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

KATOLSK LIV er associeret med verdens største religiøse medienetværk EWTN, og modtager ingen økonomisk støtte. Vi kan derimod frit gøre brug af en lang række katolske medieresurser og har fuld redaktionel frihed.