16. oktober 2024
Prædiken

Sandheden er ilde hørt: Guds perspektiv på Kirkens situation

Præst Lars Messerschmidt prædiker på Vor Frue Kloster i Høsterkøb │ Foto: Kuno Arnkilde

Både Det Gamle og Det Nye Testamente fokuserer på temaet "Sandheden er ilde hørt". Budskabet er, at mennesker ofte reagerer negativt, når de konfronteres med sandheden. Dette kan resultere i vold og drab, da nogle mennesker forsøger at fjerne dem, der taler sandheden. Præsterne i templet ønskede f.eks., at profeten Jeremias skulle dø, men kongen beskyttede ham og forhindrede det. Johannes Døber blev også dræbt, fordi han fortalte sandheden og anklagede Herodes for at leve i hor. Disse eksempler viser konflikten indenfor Guds eget folk.

Denne konflikt er kronisk og findes stadig i Kirken i dag. Den er dybt rodfæstet i Kirken og derfor er vi nødt til hele tiden at vælge, på hvilken side vi står. Vi skal hver især beslutte, om vi står på Guds side eller på de falske profeters side. Vi skal se på vores egen situation, men også på Kirkens situation, med Guds øjne. I lyset af Guds ord og Helligånden er vi nødt til at tage stilling til, hvad sandheden er, hver eneste gang.

Lyt til prædiken:

Læsning: Jer 26, 11-16.24 Evangelium: Matt 14,1-2

KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

KATOLSK LIV er associeret med verdens største religiøse medienetværk EWTN, og modtager ingen økonomisk støtte. Vi kan derimod frit gøre brug af en lang række katolske medieresurser og har fuld redaktionel frihed.

Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER