16. oktober 2024
MenighedslivPræste- og ordensliv

Særlig, glædelig søndag i Sankt Josefs Menighed på Lolland og Falster

Præst Daniel Steiner Ebert og præst Sigurd Sverre Stangeland fejrede messe sammen for første gang i Sankt Josefs Menighed på Lolland og Falster │ Foto: Kuno Arnkilde

Denne søndag var en særlig, glædelig dag i Sankt Birgittas Kirke i Maribo. Det var første gang de to nye præster i Sankt Josefs Menighed på Lolland og Falster fejrede messe i menigheden.

Sigurd Sverre Stangeland, hidtil andenpræst ved Sct. Albani Menighed i Odense, er udnævnet til sognepræst for en femårig periode for Sankt Josefs Menighed på Lolland og Falster. Han indsættes af biskop Czeslaw Kozon ved en festmesse den 18. august i Hellig Kors Kirke i Nykøbing Falster. Følg med på katolskkalender.dk eller på KATOLSK LIV under menupunktet "Begivenheder".

Daniel Steiner Ebert, hidtil andenpræst ved Sct. Ansgars domkirke, er udnævnt til andenpræst for menigheden og det var ham der holdt en herlig anderledes og ligefrem prædiken over søndagens tekster.

Diakon David Noval er ligeledes knyttet til menigheden.

Den hidtige andenpræst ved menigheden, Filip Mikic, er udnævnt til andenpræst i Randers, Viborg og Silkeborg.

Vito Gilberto Vinciguerra, som indtil nu har været konstitueret sognepræst for menigheden har fået orlov med henblik på mission i Den neokatekumenale Vandrings regi.

Den glædelig begivenhed i Maribo er opdateret med fotogalleri og video.

Video og fotogalleri fra den glædelig dag

P. Gilberto på sognets Facebook:

Kære alle,
som de fleste har allerede fået at vide, vil jeg efter sommeren rejse til Republik Congo i mission på Den neokatekumenale Vandrings regi. Jeg glæder mig rigtig meget til det. P. Sigurd og p. Daniel kommer snart! Derfor vil jeg hjerteligt indbyde jer til at komme til sognets sommerfest søndag d. 18. august. Sommerfesten begynder med en messe for hele sognet i Nykøbing kl. 11 (obs! der vil ikke være andre søndagsmesser i sognet den dag) efterfulgt af processionen med Jomfru Marias statue og sammenkomst og fest i kirkens have. Biskop Czeslaw Kozon kommer også den dag for at holde den officiale ceremoni for indsættelse af p. Sigurd som jeres nye sognepræst. Det er meget vigtigt at komme til festen, så kan de nye præster få en ordentlig velkomst!
Bed for mig! Må Gud velsigne jer alle! 🙏
p. Gilberto