16. oktober 2024
Samfund

Franciskansk universitet lancerer videoserie for at adressere ‘woke’-kulturen

Fader Dave Pivonka, TOR, og Noelle Mering taler ved Franciscan University of Steubenville om den nye serie "In Focus: Confronting the Woke World." |Credit: JW Beatovich/Franciscan University

Catholic News Agency, CNA Staff, den 30. juli 2024
Af: Kate Quiñones
Oversat af: Birgit Bidstrup Jørgensen

Franciscan University of Steubenville, Ohio, har lanceret en videoserie, der planlægger at undersøge "kultur, videnskab, politik, kunst og aktuelle emner" gennem "fornuftens og troens linse."

Med universitetets præsident, Fader Dave Pivonka, TOR, som vært henter "In Focus: Confronting the Woke World" inspiration fra "Awake, Not Woke: A Christian Response to the Cult of Progressive Ideology" [Vågen, ikke woke: en kristen respons til den progressive ideologis kult], en bog fra 2021 af den katolske forfatter Noelle Mering.

Det første afsnit i serien byder på Mering selv, som også er redaktør af hjemmesiden TheologyofHome.com, hun er mor til seks og fellow ved Ethics and Public Policy Center.

"Den hastighed, hvormed [woke-bevægelsen] har overtaget de fleste af vores store offentlige og private institutioner, er ekstraordinær," sagde Pivonka i en pressemeddelelse fra skolen.

"Vi må aldrig trække os tilbage fra verden, men altid søge at engagere os i den og dele Kristi lys, den eneste kilde til sand menneskelig frihed og blomstring."

"Det er let at tro, at woke-ideologien er for politisk eller polariserende til kristent engagement," sagde Mering. "Men dette er en bevægelse, der stammer fra noget langt mere fundamentalt end politik."

"Jeg sætter virkelig pris på at kunne diskutere dette i dybden med Fader Dave, som sætter kærlighed til mennesker og ægte omsorg for deres velvære i vores sind og hjerter i højsædet," fortsatte hun.

"Jeg kan ikke komme i tanke om nogen bedre end Noelle Mering til at hjælpe os med at tackle den alvorlige udfordring fra woke-bevægelsen," sagde Pivonka.

De fleste af de ideologiske forskelle handler om en forståelse af menneskelig antropologi, argumenterede Pivonka i seriens trailer.

Confronting a Woke World – In Focus Trailer

"På mange måder kæmper al denne ideologi med det grundlæggende spørgsmål 'Hvad er den menneskelige person?'," sagde han.

Mering bemærker i traileren, at katolikker altid må være "for personen foran os."

"En ting, vi aldrig ønsker at gøre, er at indrullere personen i ideologien," sagde hun.

"Er det ikke den fare, vi som katolske kristne er i, faktisk at gøre præcis det samme, som de gør?" tilføjede Pivonka. "'Jeg behøver ikke at beskæftige mig med dem, jeg kan bare ignorere dem' - og det er ikke svaret."

"In Focus" vil blive vist på Franciscan Universitys online platform FaithandReason.com, der byder på gratis videoer og podcasts om emner lige fra Kirken til kultur, fra politik til filosofi og fra moral til markedspladsen.

Franciscan University planlægger at udgive tre afsnit af serien årligt.


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER