16. oktober 2024
UdlandUnder redigering ...Verdenskirken

Den Nordiske Bispekonferences plenarforsamling vælger nyt præsidium

Sekretær sr. Anna Mirijam Kaschner cps, biskop Raimo Goyarrola, Biskop Erik Varden O.C.S.O, biskoppen af Reykjavik, David Tencer

Conferentia Episcopalis Scandiæ
Oversættelse KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

Biskop Erik Varden O.C.S.O., biskopprælat i Trondheim og apostolisk administrator i Tromsö, blev valgt som ny formand for NBK, og biskop Raimo Goyarrola (55), biskop i Helsinki, blev valgt som næstformand. Biskoppen af Reykjavik, David Tencer (61), blev valgt som yderligere medlem af Det Stående Råd.

Den tidligere formand, biskop Kozon, som vil fylde 75 år i den kommende præsidieperiode og derfor ikke kunne genopstille, sagde i en første udtalelse: »Med biskop Erik Varden er NBK meget godt rustet til fremtiden«. Kardinal Anders Arborelius, som også snart fylder 75 år, er også tilfreds med valget. »Biskop Erik bringer god ledererfaring og en dyb spiritualitet med sig. Den Nordiske Bispekonference er fortsat i gode hænder.«

Generalsekretær enstemmigt genvalgt

Anna Mirijam har været generalsekretær for Den Nordiske Bispekonference siden 2009, som var den første bispekonference i verden, der åbnede dette embede for kvinder.

Engagement i evangelisering

Biskop Varden har været medlem af trappistordenen siden 2002 og var abbed for Mount St Bernard Abbey i Leicestershire fra 2015, indtil han blev udnævnt til biskop i 2019. I en første udtalelse sagde han:

"Konferencens rolle er afgørende for at fremme vores evangeliserende arbejde gennem dybe samtaler og tillidsfuldt venskab. Den katolske tilstedeværelse i vores lande vokser; åndeligt og materielt ønsker vi at ledsage denne vækst på en intelligent måde og støtte alle gode initiativer."

Han fortsætter: »Vores postsekulære samfund åbner igen op for metafysiske spørgsmål, for åndelige værdier. Mange mennesker er søgende. Kristus er og bliver verdens lys, målet for den menneskelige eksistens. Vores opgave er at repræsentere ham på en troværdig måde."

Biskop Erik Varden er den første norskfødte biskop i Trondheim siden reformationen. Hans fem forgængere var biskopper fra Tyskland.


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER



KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

KATOLSK LIV er associeret med verdens største religiøse medienetværk EWTN, og modtager ingen økonomisk støtte. Vi kan derimod frit gøre brug af en lang række katolske medieresurser og har fuld redaktionel frihed.