Da verden blev moderne (3)

Med rundskrivelsen Humanae Vitae, hvor Paul VI bekræftede Kirkens forbud mod brug af kunstig prævention, blev der sat fokus på problemstillingen, som skabte dyb splittelse i kirken.


Af cand.mag. Torben Riis - Redigeret til nettet af Margot Johansen fra Team Katolsk Liv

Få årstal har i nyere tid brændt sig fast i vores bevidsthed som året 1968. Det var året, da studenteroprøret brød løs på Sorbonne-universitetet i Paris og bredte sig til det meste af Europa, inklusive Danmark, hvor de studerende på Københavns Universet besatte rektors kontor og forgreb sig på hans cigarer. Det var samtidig året, hvor det spirende politiske forår i et daværende Tjekkoslovakiet blev slået ned af Warszawa-pagtens styrker. Og året efter samledes 300.000 unge til Woodstock-festivalen i staten New York under mottoet Three Days of Peace, Music and Love.

Det var kort sagt en tid præget af opbrud på alle fronter. Enhver form for autoritet, hvad enten det var forældregenerationens moralbegreber, samfundets dannelsesidealer eller uddannelsessystemets indretning, blev forkastet en bloc af en ny generation af selvsikre unge, som i tillid til, at verden lå for deres fødder med en vifte af uprøvede muligheder, tænkte dristige tanker om en ny samfundsorden, hvor kun fantasien kunne sætte grænser for den enkeltes udfoldelsesmuligheder.


Læs også de andre afsnit i serien:1. del  │  2. del  │  3. del  │  4. del

Den borgerlige kernefamilie i parcelhuset bag ligusterhækken skulle erstattes af storfamilien i kollektivet. Det monogame ægteskab blev dømt ude som en utidssvarende og undertrykkende ”tosomhed”, alt imens alternative samlivsformer blev afprøvet af en eksperimenterende avantgarde under mediernes intense bevågenhed.


Ups! ... videre som abonnent, med sikker betaling


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 20 kr.
Betal med betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


FAKTURA

Hvis du ikke vil benytte betalingskort, kan du vælge at downloade en faktura og betale ved en bankoverførsel.

1. Opret dit abonnement

2. Vælg "Send faktura"

3. Log ind og hent din faktura med betalingsoplysninger.

4. Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.Undtagelsesvis modtager vi betaling med MobilePay. Betalingsmetoden er dyr som "erhverv" og derfor bruger vi undtagelsesvis en privat konto indtil økonomien i medieprojektet kan bære. KATOLSK LIV overfører herefter beløbet til foreningens bankkonto i Danske Bank via en mellemregning.

Gør det samme som "FAKTURA", men overfør beløbet til MobilePay 23 44 81 55 - Husk at oplyse fakturanummer, så opretter vi dit abonnement hurtigt.


TELEFON & MAIL

Kan du slet ikke bruge nogle af ovenstående betalinger - så ring til 23 44 81 55 eller skriv til info@katolskliv.dk - så finder vi en løsning.

Ring i tidsrummet 7-21 alle ugens dage.