Da verden blev moderne (2)

”Kinseys rapporter om amerikanernes seksuelle adfærd fik afgørende betydning for 1960’ernes opgør med seksualmoralen. Men var hans undersøgelser videnskabeligt holdbare?”


Af cand.mag. Torben Riis - Redigeret til nettet af Margot Johansen fra Team Katolsk Liv

ABONNEMENT - Da den amerikanske zoolog Alfred C. Kinsey i 1948 offentliggjorde sin rapport om mænds seksuelle adfærd (Sexual Behaviour in the Human Male), vakte det mere end almindelig opsigt. Bogen gjorde med ét Kinsey til en berømthed og er den dag i dag – sammen med den efterfølgende rapport om kvinders sex-liv, som udkom i 1953 – den videnskabelige bog, som har solgt flest eksemplarer nogen sinde. Alene de første to uger blev den solgt i 200.000 eksemplarer.


Læs også de andre afsnit i serien:1. del  │  2. del  │  3. del  │  4. del

Forbløffende konklusioner

Kinseys rapport var hver især baseret på interviews med 4-5.000 personer, og konklusionerne var mildt sagt opsigtsvækkende. Næsten halvdelen af alle gifte mænd havde ifølge Kinsey været deres koner utro, mens ”kun” 26% af hustruerne havde begået ægteskabsbrud. Mellem 10 og 47% af både mænd og kvinder havde tillige haft seksuel omgang med personer af samme køn – og 17% af yngre mænd med forhåndenværende dyr!

For mændenes vedkommende konkluderede Kinsey, at 95% af de adspurgte, som han hævdede udgjorde et repræsentativt udsnit af befolkningen, på et eller andet tidspunkt i deres liv havde forbrudt sig mod gældende amerikansk lov og derfor – såfremt deres overtrædelser var blevet afsløret – kunne være havnet i fængsel.


Ups! ... videre som abonnent, med sikker betaling


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 20 kr.
Betal med betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


FAKTURA

Hvis du ikke vil benytte betalingskort, kan du vælge at downloade en faktura og betale ved en bankoverførsel.

1. Opret dit abonnement

2. Vælg "Send faktura"

3. Log ind og hent din faktura med betalingsoplysninger.

4. Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.Undtagelsesvis modtager vi betaling med MobilePay. Betalingsmetoden er dyr som "erhverv" og derfor bruger vi undtagelsesvis en privat konto indtil økonomien i medieprojektet kan bære. KATOLSK LIV overfører herefter beløbet til foreningens bankkonto i Danske Bank via en mellemregning.

Gør det samme som "FAKTURA", men overfør beløbet til MobilePay 23 44 81 55 - Husk at oplyse fakturanummer, så opretter vi dit abonnement hurtigt.


TELEFON & MAIL

Kan du slet ikke bruge nogle af ovenstående betalinger - så ring til 23 44 81 55 eller skriv til info@katolskliv.dk - så finder vi en løsning.

Ring i tidsrummet 7-21 alle ugens dage.