At have os selv med i alt hvad vi foretager os

KATOLSK LIV har mødt katolsk præst Finn Arvé i hans hus på Lolland. Han indleder med en reference til samfundsrevseren Poul Henningsen og taler om Getsemane Have, som vi alle kommer gennem i vort liv.

Vi hører hvordan han, med en protestantisk baggrund, besluttede at blive katolik bl.a. fordi hans nadverforståelse var katolsk. Vi hører om hans karrierevalg som skuespiller og hvordan instruktør og skuespiller Preben Neergard fik flyttet hans blufærdighedstærskel - så Finn Arvé fik sig selv med.

For i det øjeblik vi ikke får os selv med; bliver vi en karrikatur, fortæller han og betoner vigtigheden af at hans tro bliver en del af hans liv.

Og lyt til en bevægende afslutning på portrættet, hvor den katolske præst fortæller hvordan skriftemålet kan være et møde med Kristus, hvor Han med de mildeste og varmeste øjne siger:  "Ja, Finn, véd du hvad. Det har jeg jo vidst hele tiden, men nu véd du det jo også, og nu hvor du også ved det, kan vi jo sammen gøre noget ved det".

Se video: