393 katolikker i Danmark

Antallet af katolikker i Danmark stiger og stiger, sidste år var vi 50.000. Denne bog fra Katolsk Forlag er første større forsøg på et dansk katolsk biografisk opslagsværk. Den omfatter både danskfødte katolikker og udenlandskfødte katolikker i Danmark. Alle opslag er forsynet med kildehenvisninger. Mange vil sikkert blive overrasket over at opdage, at kendte danskere i virkeligheden var og er katolikker, selv om de ikke selv har skiltet med det.

Som sådan er denne bog ikke kun et nyttigt personalhistorisk redskab, men tillige en påmindelse om tilstedeværelsen og den kulturelle betydningen af danske katolikker fra reformationstiden til i dag.

Bogen er redigeret af ph.d. i biblioteks- og informationsvidenskab Helge Clausen.

KATOLSK LIV bringer, efter aftale med Katolsk Forlag, tre smagsprøver på bogen og vi har udvalgt Johannes Jørgensen, Elsebet Kieler og Jacob Thomsen.

 

Joh. Jørgensen

Elsebet Kieler

Jacob Thomsen

Foruden en lang række koryfæer i katolsk sammenhæng, er der også medtaget personer som er kendt i den almindelige offentlighed. Personer som sangeren og entertaineren Dario Campeotto, tidligere gift med Ghita Nørby, tv-journalisten Pedro Biker, skuespilleren Birthe Backhausen kendt som "Musse" i Matador o.a.

Nulevende kendte katolikker

Foruden afdøde personer er der også medtaget en lang række nulevende personer: Lektor Torben Riis, teolog Iben Thranholm, informationschef Niels Messerschmidt, monsignor Lars Messerschmidt, regionsleder Nik Bredholt, teolog Jacob Egeris Thorsen, generalvikar Niels Engelbrecht, overlæge Jacob Schwartz, overlæge Hanne Gregersen, professor David Gress, forfatter Stig Holsting, professor Niels Christian Hvidt, forfatter Kirsten Kjærulff, biskop Czeslaw Kozon, professor Brian Patrick McGuire, præst Paul Marx OMI, tidl. leder af bofællessakbet "Fred og forsoning" Inge Norling, historiker Jørgen Nybo Rasmussen, universitetslektor Sebastian Olden-Jørgensen, kommunikationsrådgiver Andreas Rude, gymnasielektor Kaare Rübner Jørgensen, forfatter Ulla Ryum, kommunladirektør Stig Sørensen, universitetslektor Bjørn Thomassen, organist Jette Thomsen, organist Rolf Tönshoff, professor Carl Winsløw, præst August Ziggelaar - for blot at nævne et lille udvalg af 393 afdøde og nulevende katolikker i Danmark.

"393 danske katolikker og katolikker i Danmark" er på mange måder en anderledes bog, måske en julegave? - og den kan købes på Katolsk Forlag, eller lånes på bibliotek.dk

%d bloggers like this: