16. oktober 2024
Anmeldelse │ Omtale

Bønnens Vej

Niels Nymann Eriksen er kendt som en jordnær og lyttende stemme. Både som præst på Vesterbro og som forfatter til anmelderroste bøger. Nu er han aktuel med en bog om bøn, Bønnens vej, hvor han med afsæt i egne erfaringer fortæller om bønnens væsen og vigtighed i en sekulariseret kultur. │ Foto: Privatfoto │ Frontfoto: Huset Mydtskov.

"Har man en længsel efter at bede, er den længsel i sig selv en bøn"

Bibelselskabet og Bibelselskabets Forlag er så venlige at fremsende vistnok alle deres udgivelser til KATOLSK LIV │ EWTN Danmark uden krav om anmeldelse. Det kan vi heller ikke imødekomme med vores meget begrænsede resurser, men vi kan omtale udgivelserne. Så kan du selv bestemme.

Vi viser pressematerialet og lader Helligånden få indflydelse ved at slå op i udgivelsen med en pegefinger. Du kan læse pressemeddelsen nedenfor. Efter pressemeddelelsen, et prøvekig og en bøn som redaktion fandt særligt smuk og anvendelig: Hvedekornsbønnen

Tak til Bibelselskabet for at tage KATOLSK LIV alvorligt.

Helligåndens indflydelse:

"Det vil måske forekomme nogen at være et tilbageskridt at skulle gå til gamle tekster i stedet for at følge sit eget indre lys og finde sin særegne vej i bønnen. Skal bønnen ikke netop sættes fri fra den forståelse, som formidles gennem “hellige tekster” for at kunne udfolde sig frit og utvungent efter sin egen indre nødvendighed?

Hertil vil jeg svare: Det er for at redde bønnen fra at blive selvkredsende og indelukket, at vi har brug for hele tiden at lade vores åndelige intuition udfordre og korrigere af ord, som ikke kommer fra os selv. Den største fare i det åndelige liv er ikke, at det dør ud (det er tværtimod forudsætningen for den nye begyndelse), men at det bygger på et selvbedrag og blot bekræfter de illusioner, vi har om os selv.

Når selvoptagede mennesker bliver åndelige, bliver de åndeligt selvoptagede. Og dermed bliver deres åndelighed ikke en befrielse, men en forstærkning af de tremmer, som holder dem fangne".

Pressemeddelse

pm_boennens_vej

Prøvekig

Hvedekornsbønnen

Denne bøn er skrevet af den svenske teologiprofessor Gustaf Wingren (1910-2000) og indgår i hans bog Credo (1974). Bønnen hjælper mig til at bringe Jesu ord om hvedekorneti forhold til hverdagens og arbejdslivets udfordringer. Her følger Jesu ord fra Johannesevangeliet og dernæst bønnen:

“Sandelig, sandelig siger jeg jer: Hvis ikke hvedekornet falder i jorden og dør, bliver det kun det ene korn; men hvis det dør, bærer det mange fold.”

Herre, min Gud og Fader.

Du kender mig helt.

Du ved, hvad jeg duer lil, og hvor grænsen
for min formåen går.

Giv mig glæden ved at have et arbejde,
som bruger alt det gode, du har udrustet
mig med.

Lad mig få den opmuntring, jeg behøver
for at kunne udføre det, som du vil have udført
gennem mig.

Giv mig selvtillid, så jeg kan samarbejde
og ikke lammes af forandringer.

Hjælp mig at tage imod livets uundgåelige
omskiftelser,

sådan som jeg tager imod solskin og regn,
dag og nat.

Lad mig roligt acceptere den erfaring, at jeg
ikke er verdens centrum,

men en blandt mange, et af de mange hvede-
korn, som skal falde i jorden og dø.

Du alene ved, hvornår høstens time er inde.

Lad min opgave da være fuldbyrdet.

O Gud, velsign mig, så mit liv bærer frugt.

Dig være ære i al evighed.


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER



KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

KATOLSK LIV er associeret med verdens største religiøse medienetværk EWTN, og modtager ingen økonomisk støtte. Vi kan derimod frit gøre brug af en lang række katolske medieresurser og har fuld redaktionel frihed.