Czeslaw Kozon & Torben Riis

KATOLSK BISKOP i Danmark Czeslaw Kozon og redaktør af KATOLSK MAGASIN cand.mag. Torben Riis har sagt ja til at medvirke til en videosamtale til medieprojektet KATOLSK LIV.

Samtalen fandt sted i Niels Steensen Stuen på Sankt Andreas Bibliotek i København, maj 2020, og varede to timer. Videoen er derfor delt i to afsnit.

1. del: 2. Vatikankoncil

1. del kredser om emnet 2. Vatikankoncil, var koncilet nødvendigt? Hvad gik godt og hvad gik mindre godt? Vi taler om rundskrivelsen "Humanae Vitae", om samlivet i ægteskabet, som de nordiske biskopper fejlvurderede, og vi får en vurdering af, om Den katolske Kirke er i krise som følge af en fornyet reformiver anført af liberale overfor mere traditionelle katolikker.

2. del: Familien

2. del handler bl.a. om familien og hvorfor Den katolske Kirke ikke kan ægtevie mennesker af samme køn. Vi taler om den blufærdighed som mange katolikker udviser, når de skal tale om deres tro i det offentlige rum; hvorfor er det så svært at vidne om Kristus? Og vi talte om de fortsatte økumeniske bestræbelser. Nytter de noget? - KATOLSK LIV stikker en finger i jorden. Til sidst taler vi om menighedernes fællesskab og Pastoralrådet.

YouTube

Du kan også se videoerne på YouTube

1. del: 2. Vatikankoncil

1. del kredser om emnet 2. Vatikankoncil, var koncilet nødvendigt? Hvad gik godt og hvad gik mindre godt? Vi taler om rundskrivelsen "Humanae Vitae", om samlivet i ægteskabet, som de nordiske biskopper fejlvurderede, og vi får en vurdering af, om Den katolske Kirke er i krise som følge af en fornyet reformiver anført af liberale overfor mere traditionelle katolikker.

2. del: Familien

2. del handler bl.a. om familien og hvorfor Den katolske Kirke ikke kan ægtevie mennesker af samme køn. Vi taler om den blufærdighed som mange katolikker udviser, når de skal tale om deres tro i det offentlige rum; hvorfor det er så svært at vidne om Kristus? Og vi talte om de fortsatte økumeniske bestræbelser. Nytter de noget? - KATOLSK LIV stikker en finger i jorden. Til sidst taler vi om menighedernes fællesskab og Pastoralrådet.

PODCAST

Samtalen mellem biskop Czeslaw Kozon og redaktør Torben Ris findes også som PodCast - klik på foto.

Bemærk: Foruden at "Subscribe", nederst på siden med PodCast, og lytte til samtalerne i din app kan du downloade og kopiere mp3.filerne