16. oktober 2024
Præste- og ordenslivVerdenskirken

Mission of Africa sender biskop i mission

KATOLSK LIV overværende en morsom og følelsesladet prædiken som br. Francis holdt for sine medbrødre │ Foto: Kuno Arnkilde

Den 27. juni 2024, tog "Society of the Missionaries of Africa - White Fathers - M.Afr." afsked med medbroder Francis Bomansaan, der for nylig blev udnævnt til biskop af Wa i Ghana. Eukaristien (foto), som blev fejret sammen med generalsuperioren Stanley Lubungo, var Francis' udtryk for taknemmelighed for alle generalatets medbrødre.

Under prædikenen delte den valgte biskop Francis sine dybe følelser efter udnævnelsen til biskop med hele generalatsfællesskabet: overraskelse, tøven, en tid med fordybelse og bøn for at genvinde den indre fred og endelig den endelige accept af udnævnelsen.

Han talte også om den dybe betydning af hans biskoppelige våbenskjold. Det omfatter flere nøglesymboler: en stjerne på blå baggrund, der repræsenterer Maria og hans tilknytning til Guds Moder; ildtunger, der repræsenterer Helligånden; pelikanen, der fremhæver hans tilknytning til Society of Missionaries of Africa; og en tom kurv, et symbol fra hans oprindelige kultur, der betyder, at man er i nød for at kunne modtage generøst, og som dermed illustrerer behovet for at modtage Guds nåde.

Ved afslutningen af eukaristien takkede generalsuperior Stanley Lubungo Frans for hans tjeneste i Selskabet og forsikrede ham om alles støtte i bøn. Han udtrykte også sine bedste ønsker for hans tjeneste i bispedømmet Wa og sendte ham til sidst på mission med tillid og bøn for hans fremtidige bispeembede.

Biskoppelig ordination af fader Francis Bomansaan vil finde sted den 2. august 2024 i Wa.

Se flere fotos HER

Lyt til br. Francis Bomansaan: