16. oktober 2024
Børn og UngeVerdenskirken

Pave Frans til unge i Rom: Vær tro mod jer selv

Pave Frans møder unge katolikker i Roms sogn Saint Bernadette di Soubirous (Vatican Media)

Pave Frans mødtes med omkring 80 drenge og piger fra et sogn i Rom, som forbereder sig på at fejre jubilæumsåret, og taler med dem om deres liv i tro og bøn.

Af: Linda Bordoni │ Vatican News
Oversættelse: Kuno Arnkilde

Pave Frans besøgte fredag eftermiddag et sogn i Roms periferi for at mødes med en gruppe drenge og piger, som forbereder sig på at fejre jubilæet i 2025.

Den Hellige Stols pressekontor udsendte fredag eftermiddag en erklæring fra Dikasteriet for Evangelisering, der sagde, at mødet fandt sted inden for initiativet "School of Prayer", der forbereder unge katolikker på jubelåret.

Den Hellige Fader, som var ledsaget af propræfekten for Dikasteriet for Evangelisering, ærkebiskop Rino Fisichella, forlod Vatikanet omkring kl. 16 om eftermiddagen og rejste til Sankt Bernadette Soubirous sogn i en østlig forstad til byen,

Besøget var en del af initiativet "Year of Prayer", og under mødet besvarede paven spørgsmål fra de unge om deres liv i tro og bøn.

Dette møde kommer i kølvandet på hans møde den 11. april med 200 børn, der forberedte sig til første kommunion i Rom-sognet Saint John Mary Vianney.

Paven ankommer til sognet

Et overraskende besøg

Erklæringen afslørede, at pavens ankomst til sognet var en "overraskelse", og at han blev budt varmt velkommen af de unge mennesker, der var samlet til det ugentlige møde.

Gruppen omfattede kateketer, ungdomsgruppeledere og spejdere, som interagerede med ham og stillede flere spørgsmål.

Tiziano spurgte for eksempel paven, hvordan man finder ud af, hvad ens kald er.

"Det spørgsmål må vi alle stille", svarede pave Frans, "for Herren har en plan for hver enkelt af os. Alle må prøve at forstå, hvad Herren ønsker af os, og spørge ham." Derefter delte han sin erfaring som en ung mand, der var begyndt at arbejde, da han kom ind på seminariet: "Spørg Herren i bøn: Hvad ønsker du af mig?"

Nogle af de piger og drenge, der var til stede ved mødet

Venskab

Paven understregede også vigtigheden af, at unge mennesker aldrig går alene og men skal søge venskaber.

"Nogle gange kan vi fare vild i livets labyrinter. Det vigtigste for at komme ud af et mørkt øjeblik er ikke at gå alene, for alene mister man retningen. Det er vigtigt at tale om sin situation," sagde pave Frans.

Kom i bevægelse!

Over for en ung mand, som indrømmede, at han ikke troede på Gud, understregede paven vigtigheden af at tage på en rejse: "Ingen er fordømt, hvis de ikke tror. Det er vigtigt at være i bevægelse. Hvis jeg ser et ungt menneske, som ikke bevæger sig, som bare sidder der i livet, som ikke kan lide at bevæge sig, så er det trist. Men hvis jeg ser et ungt menneske, der falder i apati og derefter bevæger sig videre, så tager jeg hatten af for det. Bevæg dig for et ideal!"

I samtale med paven

At give liv er et budskab om håb

I en samtale med et ungt ægtepar udtrykte han bekymring over den faldende fødselsrate i Italien og vigtigheden af at give liv, som, sagde han, "at give liv er altid et budskab om et stort håb."

Endelig sagde han, at hvis kirken skal være troværdig, "må den fjerne sig selv fra al verdslighed." "Kirkens værdier", tilføjede han, "er evangeliets værdier, ikke værdierne i et samfund, der kalder sig katolsk."

Inden han sluttede, takkede pave Frans alle de tilstedeværende og gav hver af dem et eksemplar af indstiftelsesbullen for jubilæet i den nye udgave med introduktion af pro-præfekt Monsignor Rino Fisichella.

Vær autentisk!

"Tak for jeres vidnesbyrd, jeg er meget glad for jeres autenticitet, bliv ved med det, vær tro mod jer selv, og søg altid livets vej," sluttede paven: "Et godt råd: Tag chancer i livet med høje idealer."

Gruppefoto