21. november 2024
SamfundVerdenskirken

Paven til buddhister: “Lad os arbejde sammen for en mere inkluderende verden

Pave Frans møder de thailandske buddhistmunke fra Wat Phra Cetuphon-templet i Bangkok (Thailand) (VATICAN MEDIA)

Pave Frans modtager en delegation af buddhistiske munke fra Wat Phra Cetuphon-templet (også kendt som Wat Pho) i Bangkok, et af de vigtigste buddhistiske templer i Thailand, og opfordrer dem til at fortsætte med at fremme dialog og samarbejde for at skabe en bedre verden.

Af Lisa Zengarini │ Vatican News
Oversættelse: Kuno Arnklde

Pave Frans gentog mandag vigtigheden af et tættere samarbejde mellem kirken og buddhisterne for at løse de presserende udfordringer, som vores ødelagte verden står over for i dag.

Han bød en delegation på omkring 100 buddhistiske munke fra Wat Phra Cetuphon-templet i Bangkok i Thailand velkommen og udtrykte sin dybe taknemmelighed og påskønnelse for deres "varige venskab" og vilje til at arbejde sammen "for at bringe en stråle af håb" til vores sårede menneskehed.

Sammen om helbredelse af en såret menneskehed og verden

I sin tale til munkene mindede pave Frans om "den ekstraordinære velkomst og gæstfrihed", han modtog under sin apostoliske rejse til Thailand i 2019 og for nylig det syvende buddhistisk-kristne kollokvium, der blev afholdt i Bangkok i november sidste år, og som samlede mere end 150 deltagere fra forskellige dele af Asien for at reflektere over temaet "Karuna og Agape i dialog for helbredelse af en såret menneskehed og verden".

Han henviste især til den endelige erklæring fra kollokviet, hvor deltagerne "dybt forankret i deres respektive religiøse traditioner" forpligtede sig til "at arbejde sammen med alle" for at "bringe en stråle af håb til en desperat menneskehed" midt i de "mørke skyer", der overskygger verden i dag.

"I dag er menneskeheden og verden, vores fælles hjem, virkelig såret!
Så mange krige, så mange mennesker, der har mistet alt og er blevet tvunget til at flygte.
Så mange børn, der er ramt af vold."

Ingen bliver reddet alene

Pave Frans nævnte tre nøglepunkter, der blev fremhævet under kollokviet, hvoraf det første var, at "ingen bliver frelst alene, og at "vi kun kan blive frelst sammen, da vi er indbyrdes forbundne og afhængige af hinanden".

I lyset af den sandhed opfordrede han munkene til "fortsat at arbejde sammen med alle": civilsamfundet, medlemmer af andre religioner, regeringer, internationale organisationer, akademiske og videnskabelige samfund og alle andre interessenter "for at fremme et venskab, der opretholder fred og broderskab og opbygger en mere inkluderende verden."

Omsorg for hinanden og for miljøet

Kolloquiet i Thailand understregede yderligere vigtigheden af at uddanne alle, især unge og børn, "i omsorgsfulde og fælles relationer til hinanden og miljøet" og også af bøn og meditation, der "kan vende op og ned på tingene ved at rense vores hjerter og sind; skabe kærlig venlighed, barmhjertighed og tilgivelse, hvor der er had og hævn, og skabe en ånd af respekt og omsorg for den anden og jorden".

Fortsæt med at fremme dialog og samarbejde med den katolske kirke

I den forbindelse anbefalede pave Frans et bønnearrangement, som de vil deltage i tirsdag i den romerske basilika Santa Maria i Trastevere.

Afslutningsvis takkede paven varmt de thailandske buddhistiske munke for deres besøg og opfordrede dem til "fortsat at fremme dialog og samarbejde, især med den katolske kirke i Thailand, i en ånd af varigt venskab."