×
P. Gerald Murray og Robert Royal analyserer Vatikanets nye "erklæring" om velsignelse af par af samme køn.
P. Gerald Murray og Robert Royal analyserer Vatikanets nye "erklæring" om velsignelse af par af samme køn.
Som led i en kirkelige fornyelse har vi brug for at besinde os på de forskellige mysterier, som findes i kirken som Kristi Legeme. Det centrale mysterium i denne forbindelse er og bliver messen, som vi også med et nudansk ord kalder eukaristi. Du kan læse hele dokumentet nu, men læg mærke til de indledende bemærkninger omkring noteapparatetet.
I VOR TID har vi brug for sådanne tiltag. Det er fantastisk, når de opstår på initiativ af lægfolk, trygt forankret i Kirken. Vi kan ikke, som troende, sætte vores lys under en skæppe. Vi kan ikke antage, at mindet om det kristne håb, de kristne værdier og den kristne menneskelighed vil blive opretholdt af andre. Vi må selv træde i karakter.
I skal vide, hvad I tror. I må kende jeres tro lige så præcist, som en IT-specialist kender computerens styresystem. I må forstå den, som en god musiker forstår sin musik. Ja, I må være endnu bedre rodfæstede end jeres forældres generation, hvis I med styrke og beslutsomhed skal kunne møde denne tids udfordringer og fristelser. I har brug for guddommelig hjælp, hvis jeres tro ikke skal tørre ud som en dugdråbe i solen; hvis I ikke skal bukke under for forbrugskulturen; hvis jeres kærlighed ikke skal drukne i pornografi; hvis I ikke skal forråde de svage og lade ofrene i stikken.
Oversigten handler om forskelle og ligheder, der i dag er mellem den katolske og den lutherske kirke, samt hvad de to kirkesamfund har fælles. Men hvad mener vi, når vi i det følgende siger den katolske kirke og den danske folkekirke?
Vatikanet offentliggør den 13. juni et studiedokument om pavens primat og økumeni, som vil indeholde forslag “til en fornyet udøvelse af biskoppen af Roms tjeneste for enhed”, der er anerkendt af alle kristne. Dokumentet, med titlen “Biskoppen af Rom: Primat og synodalitet i økumenisk dialog og respons på rundskrivelsen Ut Unum Sint”, vil blive frigivet den 13. juni med pave Frans’ godkendelse.
Hvis Kirken skal reformeres, er det nødvendigt at pege på dens problemer og kalde en spade for en spade. Det er delikat at tale om Kirkens problematiske situation, idet mange vil reagere negativt, fordi de ikke tør se sandheden i øjnene og de måske føler sig truet i deres tro. Mit bedste svar på denne helt forståelige problematik er henvisning til Bibelens fremstilling af Guds folk både i Det gamle Testamente og Det nye Testamente. For hvilket billede får vi ikke her af Guds folk?