Små, store tekster

To forskellige verdener

Wilfrid Stinissen, ocd (1927-2013) - foran klosteret i Norraby, Sverige │ Foto: Kuno Arnkilde

Hellighed består ikke i, at du lærer visse reaktionsmønstre, som kan kaldes »dydige«. Hellighed består i, at du bliver en ny skabning ved at Jesus lever i dig, ved at han bliver den kraft, som bærer dig. Evangeliet er budskabet om, at Jesus gør alt i dit liv hvis du bliver i ham.

Det vigtigste i livet er at være i Jesus og ikke i sig selv. Livet i ham og livet i os selv er som to helt forskellige verdener. Vi kan nok, hver især, let bedømme i hvilken af disse verdener, vi lever.

Til trods for, at disse verdener er så forskellige som nat og dag, er der kun en hårfin grænse imellem dem. Når som helst kan du gå fra din egen verden over i Jesu verden.

Der skal kun en lille indre bevægelse til, for at du slipper taget om dig selv. Det er tilstrækkeligt, at du oprigtigt og med kærlighed udtaler hans navn, eller siger: »Du, Herre, i mig og jeg i dig«, »jeg tilhører Dig, ske Din vilje i alt«. Da forandres dit indre landskab umiddelbart.

Det burde være din vigtigste opgave: at blive i ham, at leve i hans verden. Hans ønske er ikke, at du bare nu og da lever i ham. Han vil altid have dig i sig.

Hvis du siger ja til dette og vender dig til ham, forvandles du indefra og får et nyt liv. Din ensomhed forvandles til fællesskab, din sorg til glæde, dit eget beskedne liv til Jesu rige og saliggørende liv.


Kilde: Wilfrid Stinissen: I dag er Guds dag. 9. juni - køb bestselleren i Pastoral-Centret


PodCast med Wilfrid Stinissen, ocd

 

Wilfrid Stinissen, O.C.D.

Lyt til PodCast med Wilfrid Stinissen - HER