Bibelen kort fortalt

Har De ti bud noget at sige menneskeri dag? Det mener teolog og forfatter Ulrik Nissen, der ser buddene som et koncentreret udtryk for Guds vilje, der også er gældende i dag. Ikke kun som almen moral og etiske retningslinjer, men særligt for et kristent menneskes livsførelse, både når det gælder kærlighedslivet, forældreskabet, livet som samfundsborger og tilgangen til klimakrisen. Argumentet udfoldes over 144 sider. Bud for bud.

I ” Messias” går teolog Søren Holst på jagt efter Bibelens forestilling om en frelser. Det er velkendt, at Jesus i Det Nye Testamente ses som opfyldelsen af gamle profetier - og at denne fortælling bliver forlæg for helteskikkelsen i et utal af film og bøger fra moderne tid. Men hvad er egentlig baggrunden for Bibelens forventning om en frelser? Det besvarer Søren Holst ved at udfolde en af sine kongstanker: Vil man forstå kristendommen, må man trænge ned til dens jødiske rødder.

Vi  har sendt bøgerne til anmeldelse hos Hans Thomsen der er juridisk konsulent på KATOLSK LIV.

Pressemeddelelse fra Bibelselskabet:

haandbibliotek