Katolikker behøver ikke bøje sig for woke-ideologier

I sin kerne forkaster woke-kapitalismen mange af de kristne grundprincipper, som tidligere dannede grundlag, når erhvervsledere skulle tage beslutninger. (Foto: Marko Aliaksandr / Shutterstock)

Disneys seneste knæfald for woke-bevægelsens* alter rejser et spørgsmål: Er det stadig muligt for katolikker og andre troende at følge deres overbevisninger på arbejdspladserne?

Af Michael Warsaw, 18. april, 2022
Oversat af Birgit Bidstrup Jørgensen

(Forklaring til woke-begrebet nederst)

Walt Disney og Co.’s nylige politiske "woke"-aktivisme har antændt en brandstorm fra firmaets kernekunder: forældre, hvis børn ser og elsker Disney. Ved at vælge side imod forældres rettigheder i den nationale kontrovers over Floridas nye uddannelseslov, har Walt Disney og Co. gjort mange forældre vrede og fået dem til at stille spørgsmålstegn ved, om de fortsat vil tillade børn at se Disneys film og tv-shows i deres hjem.

Disneys seneste manifestation af den nye wokeness-religion fremkalder et andet spørgsmål: Mens ”woke-kapitalisme” til støtte for progressive krav fortsat udøver sin autoritet over flere og flere amerikanske virksomheder, er det så stadig muligt for katolikker og andre troende at følge deres overbevisning på deres arbejdspladser?


Ups! ... videre som abonnent, med sikker betaling


DEN HURTIGE MÅDE

Du kan blive abonnent på KATOLSK LIV for kun 20 kr.
Betal med betalingskort og få adgang med det samme.

KLIK HER 


FAKTURA

Hvis du ikke vil benytte betalingskort, kan du vælge at downloade en faktura og betale ved en bankoverførsel.

1. Opret dit abonnement

2. Vælg "Send faktura"

3. Log ind og hent din faktura med betalingsoplysninger.

4. Når vi har registreret din betaling, åbner vi dit abonnement.Undtagelsesvis modtager vi betaling med MobilePay. Betalingsmetoden er dyr som "erhverv" og derfor bruger vi undtagelsesvis en privat konto [Kuno Arnkilde] indtil økonomien i medieprojektet kan bære. KATOLSK LIV overfører herefter beløbet til foreningens bankkonto i Danske Bank via en mellemregning.

Gør det samme som "FAKTURA", men overfør beløbet til MobilePay 23 44 81 55 - Husk at oplyse fakturanummer, så opretter vi dit abonnement hurtigt.


TELEFON & MAIL

Kan du slet ikke bruge nogle af ovenstående betalinger - så ring til 23 44 81 55 eller skriv til info@katolskliv.dk - så finder vi en løsning.

Ring i tidsrummet 7-21 alle ugens dage.

... og så kan vi jo samtidigt få en lille snak om hvad du synes om de to katolske medieprojekter KATOLSK LIV og KirkePOPMichael Warsaw er bestyrelsesformand og administrerende direktør for EWTN Global Catholic Network og udgiver af National Catholic Register.[/restrict]

Forklaring til woke-begrebet

Woke er et identitetspolitisk begreb, som stammer fra USA og henviser til en opfattet eller oplevet opmærksomhed over for social og racemæssig uretfærdighed. Begrebet er afledt af det afroamerikanske slangudtryk "stay woke", hvis grammatiske form henviser til en fortsat opmærksomhed på disse emner.

Efter nedskydningen af den 18-årige afroamerikaner Michael Brown i Ferguson i Missouri i 2014 blev ordet woke anvendt i en mere aktivistisk betydning, ofte i sammenhæng med den fremvoksende Black Lives Matter-bevægelse. Bevægelser, der henviser til woke bliver i stigende grad kritiseret for at anvende cancel-kulturens redskaber, fx at udskamme anderledes tænkende. Som modsvar til denne opfattelse angives det, at anti-woke bevægelsen er drevet af en højreorienteret, hvid magtelite. (Kilde: Wikipedia)

Danmarks Radio

Netop i dag, den 25. april 2022 har DR interessant nok bragt en nyhed om emnet - HER

%d bloggers like this: