Sex, tillid og ansvar

I et videointerview til KATOLSK LIV udtaler den tidligere informationschef i Den katolske Kirke i Danmark Iben Thranholm, at de mange tusinde sexskandaler i den Katolske Kirke er et bevidst politisk forsøg på at ødelægge Den katolske Kirke indefra.

Bemærk: I interviewet med Iben Thranholm bliver der omtalt en række forhold som fremgår af en artikel trykt i det amerikanske magasin "Lifesite News". Du kan læse den  engelskesprogede artikel HER

Modige meningsdannere

Begrebet "modige meningsdannere" i betydningen "risiko for fysisk overlast" er uforenelige med et sundt demokrati, og det er forstemmende at besøge en modig mor, der af hensyn til sin familie må leve med hemmelig adresse og udkradset navneskilt, fordi hun bidrager til debat i vores danske demokrati. Et hemmelighedskræmmeri for at værne sig mod radikale politiske kredse i Danmark - men det er blevet vilkårene for meningsdannelse ud i andet end det forudsigelige.

Teologen, forfatteren, samfundsdebattøren og tidligere informationschef i Den katolske Kirke Iben Thranholm hjælper mit videoudstyr gennem indgangsdøren der binder voldsomt, og vi tager plads foran pejsen, rigtig kunst og hyggelig atmosfære inden vi begynder interviewet om sexpræster i Den katolske Kirke. Et interview der fra begyndelsen, viser det sig, har fokus på, at skandalerne er resultat af en bevidst strategi, der går helt tilbage til Stalin-tiden; at infiltrere Den katolske Kirke med venstreorienterede homoseksuelle præster for at ødelægge Kirken indefra.

Sande og oprigtige præster

Iben Thranholm sætter spørgsmålstegn ved om sexpræsterne er sande præster og kalder dem fjender af Kirken. Omfanget af skandalerne vidner om, at der ikke blot er tale om præster der faldt for fristelsen, men at de er udtryk for et systematisk angreb på Den katolske Kirke.

Vi lever i en turbulent tid med mange kristendomsforfølgelser og voldsomme angreb på kristendommen og Iben Thranholm ser misbrugsskandalerne som en del af disse angreb. Kirken er under angreb indefra af folk som ikke vil Kirken det godt. Spørgsmålet er derfor om sexpræsterne nogensinde har været sande og oprigtige præster.

Tilliden

Iben Thranholm giver udtryk for stor forvirring i Den katolske Kirke, fordi lægfolket ikke får svar på sine spørgsmål. Hvem taler sandt eller usandt? Hvad er rigtigt og forkert? Det skaber en dårlig stemning i Kirken, fordi vi faktisk ikke véd om vi kan stole på de ledere vi har, og det er en situation og et problem på samme niveau som misbrugsskandalerne i sig selv. Kirkefællesskabet og Troen bygger på tillid og hvis vi ikke længere kan have tillid til vores ledere, er det en meget alvorlig problematik. Det er ikke kun misbrugsskandalerne; tilliden til vore præster, biskopper, kardinaler - ja, selv pave Frans er svækket i svær grad.

Ansvaret

Det er et stort problem at pave Frans ikke vil svare på angrebene. Det fastholder katolikker i forvirring og frustration. Pave Frans bør indkalde til en uvildig undersøgelse så vi kan komme til bunds i misbrugsskandalerne og få stillet de ansvarlige til regnskab.

Lægfolket må træde i karakter

Det er utroligt vigtigt at vi som lægfolk tager vores tro alvorligt. At vi holder os til Traditionen, holder vores egen sti ren og styrker troen, dét har Kirken har brug for i denne tid hvor lederskabet vakler. Lægfolket må rejse sig og kræve nogle svar, så vi kan få skilt fårene fra bukkene. Lægfolkets ansvar er at tage vores tro mere alvorligt end nogensinde før og holde fast i Kirkens lære.

Du kan også se det 25 minutter lange videointerview på YouTube

%d bloggers like this: