KATOLSK LIV besøger munkekloster i Tyskland

I Raphael Huset er der også mulighed for et midlertidigt ophold i klosteret. Mænd, der blot ønsker at leve i klosterets rytme i en periode, som gerne vil være en del af en "klosterhverdag".

I det nordlige Tyskland, mellem Lübeck og Hamburg, 120 km fra Puttgarden ligger "Kloster Nütschau", som er et benediktinerkloster. KATOLSK LIV er inviteret til at besøge klosteret, og ville det ikke være fantastisk hvis vi kunne få et benediktinerkloster i Danmark - en skøn dag.

Klosteret i Nütschau tiltrækker mennesker langt ud over grænserne for delstaten Slesvig-Holsten og ærkebispedømmet Hamborg. Mennesker, også mennesker langt fra Kirken, søger åndelig vejledning i klosteret som er opdelt i flere afdelinger - kaldet Huse.

HUSET SANKT ANSGAR er et moderne undervisnings- og konferencehus. Udover en lang række arrangementer, f.eks hvordan man kan praktisere og uddybe sin kristne tro, tilbyder Huset St. Ansgar fællesskab og giver uddannelsesinstitutioner og oplægsholdere mulighed for at booke deres egne arrangementer. Retræter i weekenderne og familieugerne er særligt populære.

Br. Josef van Scharrel

KATOLSK LIV har dog valgt at have fokus på et andet hus i "Kloster Nütschau". Huset Raphael er analogt med historien om Tobit, som er en historie om at blive en mand. "Raphael" står også for helbredende processer, både fysiske og mentale. Huset tilbyder vejledning til mænd, der ønsker at finde vej til sig selv, og vi skal samtale og vises rundt af br. Josef van Scharrel.

I Raphael Huset er der også mulighed for et midlertidigt ophold i klosteret. Mænd, der blot ønsker at leve i klosterets rytme i en periode, som gerne vil være en del af en "klosterhverdag", og som gerne vil arbejde og leve sammen med rigtige munke.

Tænk - hvis vi en skøn dag kunne få et benediktinerkloster i Danmark.

Læs mere om "Kloster Nütschau" - HER

Læs et af de allerførste  indlæg på KATOLSK LIV fra 2018 - HER

Udsendelsen er blevet mulig ved et generøst tilskud fra EWTN Nordic.

Redaktør Kuno Arnkilde og diakon Kaare Nielsen besøger munkeklosteret "Kloster Nütschau" i oktober