Pave Frans: En ydmyg Kirke der tilbyder sand frihed

Pave Frans viser et slovakisk barn hvordan man folder sine hænder til bøn - (Vatican Medier)

Under pave Frans besøg i Slovakiet i disse dage, opfordrer han til at tale om troen på nye måder. Han sagde blandt andet:

Unge mennesker er "ofte vildledt af en forbrugerånd, der tilslører vores eksistens", og samfund, der engang var stolte over deres traditioner, kender nu kun ideologisk kolonisering, reduktion af fremskridt til materiel gevinst og det vanvittige kapløb efter rettigheder er reduceret til individualistiske ønsker.

Overfor alt dette forklarer pave Frans, at svaret på sekularisering ikke er at lukke sig om sig selv. Han siger, at Kirken ikke er en fæstning eller et potentat, der ser på verden gennem et prisme i afstand og foragt.

I stedet skal Kirken være ydmyg som Jesus, en der går sammen og ikke trækker sig tilbage fra verden, men "bor i den". Kirken, siger han, bør ikke søge tilflugt i ensartethed og stivhed, men snarere tillade frihed at vokse ved at respektere hver persons veje.

Med andre ord holder han eksemplet op om en kreativ kirke, ligesom helgenerne i disse lande, Cyril og Methodius, der opfandt et nyt alfabet for at formidle troen til folket. At finde nye "alfabeter" eller "ABC'er" til at forkynde evangeliet uden nostalgi for en svunden tid er den mest presserende opgave for kirkerne blandt Europas folk.

Du kan læse originalartiklen på Vatican News - HER

Læs en tilsvarende artikel hos Catholic News Agency (CNA) - HER

%d bloggers like this: