Den gode vilje

KATOLSK LIV har mødt sognepræst i Stege-Nyord Pastorat, pilgrims- og turistpræst i Stege-Vordingborg Provsti, Elizabeth Knox-Seith og Teresa Starzynski som kommer fra det katolske Sankt Josef Sogn i Nykøbing Falster. Vi mødtes i sognelokalerne til Sankt Hans Kirke bygget i første halvdel af 1200-tallet - midt i det middelalderlige Stege.

Vanskelige emner i krans af ærlighed, åbenhed og velvilje overfor hinandens konferssioner i et område af Danmark, som om føje år vil nyde større bevågenhed når infrastrukturen udbygges.

Men hvad talte vi så om?

Vi talte om hvad kristenliv er for en størrelse. Hvad der karakteriserer en kristen. Vi talte om det mærkelige fænomen som afkristningen af Europa er udtryk for; afvisningen af et budskab som har været gældende i 2.000 år, men også om nysgerrighed blandt unge som ikke har nogen religiøs erfaring og hvor "tavlen er vasket ren".

Vi får en beskrivelse af hvad der karakteriserer de to menigheder hvor Elizabeth og Teresa har rod, og vi spørger katolske Teresa om hun nogensinde har følt et kald til at blive præst.

Vi følger en bemærkelsesværdig vej som Elizabeth har haft fra et kulturradikalt miljø i Nordsjælland, uddannelse som kultursociolog over præstegerning til vellidt pilgrimspræst. Vi spørger hende, hvordan hun opfatter mennesker der konverterer til den katolske tro. Om hendes egne overvejelser til at konvertere, men hvor hun af katolske nonner blev vejledt til at blive hvor hun var.

Vi talte om hvor vigtigt det har været for begge kvinders trosvandring, at de har erfaret et personligt møde med Kristus - på hver deres måde.

Og flere andre emner i den 45 minutter lange samtale, hvor overskriften kun kan blive "Den gode vilje".