PortrætterPræste- og ordenslivStreaming

Ny ung præst

LØRDAG, DEN 6. AUGUST - Det er kun en måned siden Livio Alloa Casale blev præsteviet i Sankt Knud Lavard Kirke i Lyngby - og i dag skete det så igen.

Pastor Daniel Steiner Ebert blev præsteviet i domkirken Sankt Ansgar og KATOLSK LIV bringer en videosamtale med den nye unge præst. Vi mødte ham i foråret og nedenfor kan du se samtalen.

Pastor Daniel Ebert i midten og biskop Czeslaw Kozon på hans venstre side. │ Foto: Bent Stelsberg

Vi hører om Daniels familie. Tre brødre og forældrenes reaktion på deres valg. Daniel fortæller hvordan han mærkede et kald til præst, men skulle han følge sin egen eller Guds vilje, for præstegerningen tiltalte ham ikke. Desuden havde han en ung smuk katolsk kæreste, som han var overbevist om han skulle have "et hav af børn med".

Han fortæller hvordan han er sammen med Kristus, mærker hans nærvær, og hvordan en mand kan elske en anden mand, fordi den guddommelige kærlighed sprænger alle grænser. Daniel sætter seksualitet ind i rammer vi normalt ikke tænker over.

Vi taler om fastetiden og skriftemål. Vi taler om Jesu mor Maria og hendes mand Josef som forbillede på en rigtig mand.

Vi taler om paradokset i moderne tænkning; at det kristne menneske med sin religiøsitet ikke er bundet, men lever et liv i sand frihed.

En 3. ung mand er under uddannelse

I den kommende uge 32, møder KATOLSK LIV en 3. ung mand, der er under uddannelse som katolsk præst - hjemme på sommerferie. Vi skal møde Lukas Macko som er 21 år - læs mere på KirkePOP.dk