Frivillig i CARITAS Danmark

Sygeplejerske og frivillig i Caritas Danmark, Stine Riegel Læsøe

Stine Riegels Læsøe er 60 år og blev katolik som 30-årig. Hun er lykkelig gift med en from ateist, og fortæller til KATOLSK LIV, at det er “… sjovere at være gift med en from ateist end en skinhellig kristen” – så er tonen slået an til en samtale der hurtigt går i retning af, at Stine Riegels Læssøe opfatter sit kald som værende troende blandt ikke-troende.

Overordnet handler samtalen om et initiativ fra den internationale hjælpeorganisation CARITAS, hvis danske afdeling tilbyder “Stille tilbedelse” i Jesu Hjerte Kirke på Vesterbro hver søndag aften, og som sygeplejerske Stine Riegels Læsøe er tovholder for i sin fritid.

I sit professionelle liv arbejder hun med døende mennesker, et næsten uforklarligt givende arbejde, der også munder ud i betragtninger om glæden ved en lovgivning der har smertelindring som mål frem for aktiv dødshjælp.

Bemærk: Samtalen er optaget i 20129 og “Stille bøn” er ændret til “SOS Forbøn”, som frivillige fra Caritas (herunder Stine Riegels) driver i samarbejder med Missio. Læs mere HER:

SOS-forbøn startede for næsten 20 år siden i Sankt Nikolaj menighed i Esbjerg. Fra november 2020 har Caritas Danmark og Missio Danmark overtaget bedelinien drevet af aktivitetsleder Stine Riegels Læsøe.