17. oktober 2024
For livet

Dømt for at bede i stilhed nær abortklinik

Adam Smith-Connor blev den 16. oktober 2024 fundet skyldig i at bede i stilhed uden for en abortklinik, og abortforkæmperen står til en bøde på næsten 12.000 dollars på grund af dommen. | Kredit: ADF UK

Af Daniel Payne │CNA │16. oktober 2024
Oversættelse KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

En britisk militærveteran og kristen er blevet fundet skyldig i at bede i stilhed uden for en abortklinik, og abortforkæmperen står til en bøde på næsten 82.000 kr. for dommen. Bournemouth Magistrates' Court fandt onsdag Adam Smith-Connor skyldig i stille bøn i forbindelse med en demonstration, han gennemførte i Bournemouth i 2022.

Retten »dømte Smith-Connor til en betinget løsladelse og beordrede ham til at betale sagsomkostninger på 80.000 kr., skrev Alliance Defending Freedom (ADF) International i en pressemeddelelse onsdag.

Den betingede løsladelse betyder, at Smith-Connor »kun vil blive dømt, hvis han bliver dømt for fremtidige lovovertrædelser inden for de næste to år«, sagde ADF International.

Smith-Connor havde henvendt sig til en abortklinik under British Pregnancy Advisory Service i Bournemouth i det sydvestlige engelske amt Dorset i november 2022. Han ville bede for sin ufødte søn, som var død i en abort, han havde været med til at skaffe på et lignende sted for mere end to årtier siden.

Han fik i første omgang en bøde for denne bøns demonstrationen, før myndighederne rejste tiltale mod ham.

I sin afgørelse i denne uge fastslog retten, at Smith-Connors opstilling uden for abortklinikken udgjorde en »misbilligelse af abort«, fordi »man på et tidspunkt så hans hoved være let bøjet, og hans hænder var foldede«, ifølge ADF International.

»I dag har retten besluttet, at visse tanker - tavse tanker - kan være ulovlige i Storbritannien. Det kan ikke være rigtigt,« siger Smith-Connor i den juridiske gruppes pressemeddelelse.

»Alt, hvad jeg gjorde, var at bede til Gud i mit eget sinds fred - og alligevel bliver jeg dømt som en forbryder?«

»Jeg tjente i 20 år i hærens reserver, herunder en tur i Afghanistan, for at beskytte de grundlæggende friheder, som dette land er bygget på,« sagde han.

»Jeg fortsætter den ånd af tjeneste som sundhedspersonale og frivillig i kirken. Det bekymrer mig meget at se vores frihedsrettigheder blive udhulet i en sådan grad, at tankeforbrydelser nu bliver retsforfulgt i Storbritannien.«

Jeremiah Igunnubole, der er advokat for ADF UK, kaldte afgørelsen »et juridisk vendepunkt af enorme proportioner«.

»En mand er i dag blevet dømt på grund af indholdet af hans tanker - hans bønner til Gud - på de offentlige gader i England,« sagde han. »Vi kan næsten ikke synke lavere i vores forsømmelse af de grundlæggende frihedsrettigheder som ytrings- og tankefrihed.«

Den juridiske gruppe overvejer en appel, sagde Igunnubole.

Det er ikke det eneste tilfælde, hvor de britiske myndigheder har arresteret en abortmodstander for at bede uden for en abortklinik.

Isabel Vaughan-Spruce blev arresteret i december 2022 efter at have bedt i stilhed uden for en abortklinik i Birmingham.

Hun blev arresteret igen i marts 2023 med lignende anklager. Anklagerne blev i sidste ende frafaldet, og hun modtog en undskyldning fra politiet for hændelsen; hun modtog desuden 13.000 pund (ca. 16.800 dollars) fra politiet for anholdelserne.

De katolske biskopper i England og Wales har fordømt den seneste lovgivning om bøn uden for abortklinikker og hævder, at forslaget er et tilbageskridt for borger- og religionsfriheden.

I henhold til loven om offentlig orden vil der fra den 31. oktober blive indført bufferzoner omkring abortklinikker i England og Wales, som udgør en afstand på 150 meter fra »enhver del af en abortklinik eller ethvert adgangspunkt til en bygning eller et sted, der indeholder en abortklinik.«

 


Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER



KATOLSK LIV │ EWTN Danmark

KATOLSK LIV er associeret med verdens største religiøse medienetværk EWTN, og modtager ingen økonomisk støtte. Vi kan derimod frit gøre brug af en lang række katolske medieresurser og har fuld redaktionel frihed.