16. oktober 2024
For livet

Jessica Hanna, en katolsk mor, der valgte livet midt i kampen mod kræft, er nu død

Jessica Hanna med sin mand og fire børn. Kreditering: Jessica Hanna

CNA, den 8. april 2024
Af:  Francesca Pollio Fenton
Oversat af: Birgit Bidstrup Jørgensen

Jessica Hanna, katolsk mor til fire og abortmodstander, valgte at give afkald på kræftbehandlinger af hensyn til sit ufødte barn. Hun døde den 6. april, meddeler hendes familie.

Hendes mand, Lamar, delte nyheden om hendes bortgang på sin Instagram-konto, hvor hun optrådte under hashtagget @blessed_by_cancer.

"Lørdag den 6. april kl. 20.02 gik min smukke brud Jessica fredeligt ind til sin evige løn,” skrev Lamar Hanna. "Hun modtog de syges salvelse og den apostoliske tilgivelse fra Fader Canon Sharpe torsdag. Lørdag var hun meget fredfyldt, og omgivet af sin kærlige familie trak hun vejret for sidste gang. Kræften var bare for aggressiv. Hun led fyldt med glæde og uden frygt i sine sidste dage. Bed for vores familie."

I 2022 sluttede Jessica Hanna sig til EWTN Pro-Life Weekly for at dele sit pro-life vidnesbyrd. To år tidligere, mens hun var 14 uger henne i svangerskabet med sin yngste søn, Thomas, fik hun diagnosticeret brystkræft. Flere læger rådede hende til at få en abort, men hun afslog.

Efter at have gennemgået en operation fik hun at vide, at kræftsvulsten var 13 centimeter, mens der også blev fundet kræft i 43 lymfeknuder i området. På grund af hendes graviditet kunne lægerne ikke scanne resten af kroppen for at se, om kræften havde spredt sig.

Jessica Hanna var troende katolik og vendte sig til sin tro for at få støtte under sine prøvelser. Hun havde en særlig hengivenhed for den salige fader Solanus Casey. Under sin graviditet, bad hun efter hver kemobehandling ved Caseys grav i Detroit-området i sin kamp mod brystkræften. Efter fødslen var svaret på hendes scanninger igen uden tegn på, at kræften havde spredt sig til andre organer eller lymfeknuder, hvilket hun tilskrev Caseys forbøn. Men i 2022 vendte kræften tilbage, denne gang i stadie 4.

Sociale medier skabte fællesskab om troen i kampen mod kræft

På tidspunktet, hvor hun fik sin diagnose, følte Hanna, at Gud kaldte hende til noget. Usikker på sin egen fremtid oprettede hun to dage efter sin diagnose en konto på et socialt medie for at dele sin rejse med andre og skabe et bønsfællesskab, hvor hun kunne bede med sine følgere og ofre sin lidelse for deres anliggender.

"Jeg tænkte, at ingen lidelse nogensinde burde gå til spilde," sagde Hanna til "EWTN Pro-Life Weekly." "Jeg ved ikke, hvor Gud fører mig hen. Vil han tage mig derhen, hvor jeg skal vise folk, hvordan man dør fredeligt med hans nåde og barmhjertighed? Eller vil han udføre et mirakel?”

"Jeg besluttede at bruge de sociale medier til at vise folk, at uanset hvad du tror, der vil ske, så er tillid til Gud det vigtigste ... At du vil opgive dine egne ønsker og behov, at du vil lægge dem ved korsets fod og lade ham tage sig af dem.”

Gennem årene voksede Hannas Instagram-konto til mere end 45.000 følgere. Her delte hun opdateringer om sit helbred, bad for andre, der rakte ud til hende med deres egne anliggender, og viste sine følgere, hvad det vil sige at ofre sine lidelser og lide tålmodigt.

Den 29. marts skrev hun: "Jeg er her, dette er min langfredag. I denne fastetid har jeg oplevet akutte hjerteproblemer, der har resulteret i et dræn og derefter en operation omkring hjertet. Jeg blev flyttet fra intensivafdelingen til den almindelige afdeling og blev opereret mere i min lunge og havde mange andre komplikationer.

"Hvis jeg var modig nok til at begå store synder i mit liv, bør jeg også være modig nok til at acceptere min bod," skrev hun.

"Men husk – efter hver langfredag kommer en påskesøndag," påpegede hun. "Med døden kommer opstandelsen - Kristus gjorde, at det er sådan."

Jessica Hanna efterlader sig sin mand og deres fire børn.

Jessica Hanna og hendes søn, Thomas Solanus. | Kreditering: Jessica Hanna