16. oktober 2024
Menighedsliv

Tid for høstgudstjenester

I Skt. Elisabeths kirke i Holbæk var høstgaverne mange til årets høstgudstjeneste │ Foto: Birgit Bidstrup Jørgensen

Ham takker alle vi med sang
for alt, hvad han har givet,
for hvad han vokse lod i vang,
for ordet og for livet.
(N.F.S. Grundtvig: Nu falmer skoven trindt om land, v. 5)

Af Birgit Bidstrup Jørgensen

Nu falmer skoven trindt om land, begynder Grundtvigs høstsalme, som vi traditionelt synger ved høstgudstjenester. Nu er vi igen nået til den tid på året, hvor naturen og alle høstens gaver stemmer til taknemmelighed over for Gud, der har givet os dem.

Men det ville være lidt fattigt at nøjes med at vende sig taknemmeligt mod Gud for, hvad vi selv har fået. Meget vigtigere og en meget større glæde er at dele det, vi har, med nogle, der ikke selv har nok.
I Skt. Elisabeths kirke i Holbæk var høstgaverne mange til årets høstgudstjeneste, som blev fejret lørdag den 5. oktober.

Traditionen tro var der efter den festlige messe med velsignelse af høstgaverne en auktion, hvor overskuddet som sædvanlig går til et sponsorat for to afrikanske børn, som menigheden efterhånden i mange år har kunnet betale på denne måde.

Som det ses af billedet inde fra kirken var der mange flotte høstgaver at byde på under auktionen, som foregik i menighedssalen. Da der også var stor lyst til at byde priserne op for den gode sags skyld, var der mange, der fik rigtig gode sager med sig hjem.

Men det bedste af det hele er, at menighedens engagement for sagen også i år gør det muligt at dele det overskud, der bliver til overs, når sponsoraterne til børnene er betalt, med en nødhjælpsorganisation, efter menighedsrådets beslutning, så endnu flere får glæde af menighedens vilje til at give.

Birgit Bidstrup Jørgensen