16. oktober 2024

Laudate Deum – Pris Gud for alle hans skabninger

Pave Frans om klimakrise og det globale samarbejde

Udkommer på Ansgarstiftelsens Forlag den 28. november 2023

Nu udkommer Pave Frans' skrivelse Laudate Deum i dansk oversættelse. Den udgives op til COP28 i Dubai, som begynder torsdag d. 30. november 2023.

Skrivelsen er en opfølgning på "Laudato Si'" fra 2015 idet paven bekymret anerkender, at der fortsat er brug for at råbe verden op omkring den skade, vi gør på natur og klima.

Paven skriver i direkte og utvetydige vendinger om at "den verden, vi lever i, er ved at smuldre og måske nærmer sig et sammenbrud".

Virkningeme af klimaforandringen går ud over de mest sårbare mennesker.

Han beklager hvordan de, der taler om global opvarmning, bliver latterliggjort og redegør i detaljer for, at der ikke mere kan være tvivl om, at det er menneskeskabte klimaforandringer, vi er vidner til.

Paven sætter også fingeren på det blødende sår, som er det intemationale samfunds utilstrækkelige evne til at sætte ind over for et problem, der på alvorligste måde truer menneskeheden. Han foreslår veje frem og spørger udfordrende: "Hvad får nogen til at klamre sig til magten, kun for at blive husket for deres manglende evne til at skride til handling, da det var nødvendigt at gøre det?"

Katolsk Webshop

Pave Frans, Laudate Deum - Pris Gud for alle hans skabninger
Ansgarstiftelsens Forlag
Udkommer 28. november 2023
Paperback, 12x18 cm, 54 sider. Kr. 49,-
Kan kun fås på Katolsk Webshop www.katolskwebshop. dk