16. oktober 2024

Legeme og ny skabelse

Pastor Lars Messerschmidt prædiker pinsesøndag på Vor Frue Kloster

Pastor Lars Messerschmidt er tidligere biskoppelig vikar i Den katolske Kirke i Danmark │ Foto: Kuno Arnkilde

HVAD GÅR PINSEN UD PÅ? - Formålet med Jesu komme er at dø, opstå og sende Helligånden. Man kan sammenfatte det at være kristen på denne måde: Ved dåben bliver vi optaget i Gud - man kan gå så langt som til at sige at Guds Søn blev menneske for at vi mennesker kan blive Gud. Det er ikke bare en talemåde, men en realitet.

Hvem var det der pinsedag modtog Helligånden? Det var ikke kun de tolv apostle og jomfru Maria. Det var hele Kirken dengang og den bestod af ca. 120 disiple. Alle disse mennesker som var samlet repræsenterer hele jordens befolkning. Nu er tiden kommet hvor alle mennesker kan modtage Helligånden, hvis de tror på Jesus. Det er det radikalt nye ved pinsedagen, man kunne sige en nyskabelse.

Og Gud skaber ved Helligånden. Jesus skaber ved Helligånden. Alle der nu kommer til tro bliver ny skabelse for vi bliver en del af Kristus. Kirken er ikke en institution, siger Paulus, men en organisme - en ny skabelse. Det er Helligånden, og kun Helligånden, der kan fremkalde denne nye skabelse.

Pinsen betyder, at nu begynder Gud; Faderen og Jesus at skabe noget nyt, men det er individuelt. Hvert menneske skal skabes på ny - ved Helligånden.

Lyt til hele pastor Lars Messerschmidte prædiken på Vor Frue Kloster, pinsesøndag 2023.

1. læsning: ApG 2,1-11 │ 2. læsning: 1 Kor 12,3b-7.12-13 │ Evangelium: Joh 20, 19-23



Annoncer og betalingsmure

Du kan være med til at gøre KATOLSK LIV til en del af danske medier. Skabe balance i et medielandskab, hvor formidling af religiøs tro, liv og overbevisning er udfordret.

HJÆLP KATOLSK LIV med at holde projektet fri af annnoncer og betalingsmure; så når vi også dem af os der ikke kender til katolsk tro og liv.

Læs mere om økonomisk hjælp - HER