Præste- og ordensliv

To nye benediktiner-oblater ved Vor Frue Kloster

Anita, moder Ana Maria og Brigitte efter ceremonien på Vor Frue Kloster i Høsterkøb │ Foto: Kuno Arnkilde

Lørdag, den 4. november 2023, blev Brigitte og Anita optaget som benediktiner-oblater ved Vor Frue Kloster i Høsterkøb i forbindelse med morgenmessen på det katolske kloster. De aflagde løfte om i tillid til Guds Moders og alle helgeners forbøn at leve i den hellige Benedikts ånd efter evangeliets bud om at fornægte sig selv og efterfølge Kristus.

I dag søger et stigende antal mennesker i alle aldre kontakt med benediktinerklostre og det sker på meget forskellige måder: som besøgende til gudstjenester, som individuelle gæster, som deltagere i refleksionsdage og retræter eller gennem stille dage i klosteret.

De træder alle ind i det benediktinske livs kraftfelt og føler, at klostervæsenets menneskelige og åndelige erfaring også kan give vejledning, orden og hjælp til deres liv i verden.

Deres mål er "virkelig at søge Gud" på det sted, hvor de er anbragt, og at indrette deres liv efter hans ord.

Gennem hyppigere kontakt bliver de mere fortrolige med den hellige Benedikts regel og trænger således stadig dybere ind i benediktinsk spiritualitet. Til sidst kan denne vej føre til, at de ønsker at give deres åndelige bånd til et kloster i form af oblation.

Både kvinder og mænd kan blive tilknyttet Vor Frue Kloster som oblat. Den vigtigste forudsætning er ønsket om at leve et kristent liv i overensstemmelse med evangeliet og benediktinsk spiritualitet.

Som oblat lever du med læsning af Biblen, Benedikts Regel og andre spirituelle skrifter. Hensigten er, at oblaten bliver et levende vidnesbyrd om evangeliets visdom, og en del af et forpligtende og aktivt fællesskab, der indebærer, at føre de monastiske dyder i samfundet.

Læs mere om det at være benediktinsk oblat i denne pdf på tysk - HER

Du kan være med til at holde liv i det frivillige projekt KATOLSK LIV, som er uden betalingsmure og annoncer. Et projekt der vil ud til hele Danmark - uden for megen støj.

Vælg et årsabonnenemt på
200 kr. - 500 kr. eller 1.000 kr.

Læs mere om abonnement - HER

Er du ikke til abonnement, kan du
overføre et beløb på MobilePay 235 629

Læs om formålet med KATOLSK LIV - HER