Juliana og Peter: Gud, sex og livet

Tre enestående dage med den amerikanske forfatter og foredragsholder Christopher West om "Kroppens teologi", som der står i brochuren udgivet på dansk i forbindelse med en succesfuld katolsk konference i april 2019 og som foregik i "Englesalen" på Niels Steensens Gymnasiun i København.

300 billetter var blevet revet væk, og deltagerne kom fra Danmark, Sverige, Polen, Holland, Italien, USA, Singapore og New Zealand. Deltagerne var mellem 18 og 72 år. og 75% var mellem 20-40 år, og takket være økonomisk støtte fra en generøs dansk katolik kunne man deltage for et symbolsk beløb på 300 kr.

I dag véd vi, at der er langt fra gamle dages kropsforskrækkelse til den nuværende kropsfokuserede teologi. Kroppen er ikke blot biologisk, men også teologisk og kroppen er en del af en meget større realitet. Kroppens teologi er ikke et sæt regler, men et helhedssyn på mand og kvinde tæt knyttet sammen med Skaberværket.

"Kroppens teologi" kan stå alene, men mange opfatter den også som en reaktion på den såkaldte seksuelle frigørelse der for mange mennesker har karakter af slaveri og porno som udtryk for dødens kultur, der skiller krop og sjæl fra hinanden.

De mange unge deltagere vil sent glemme denne konference, men også mange ældre katolikker har fået fornyet håb om at det måske alligevel ikke er for sent...

To unge katolikker - Juliana og Peter - var med til konferencen. De forsøger i praksis at leve en "Kroppens teologi" og i denne samtalevideo med KATOLSK LIV kan du høre om deres erfaringer fra konferencen og deres personlige liv.

COR-projektet skåret ind til benet

Den moderne verden har søgt, med voldsom succes, at omdefinere menneskelig seksualitet. Resultatet er ikke kun været en ny seksuel etik, men en ny definition af vores menneskehed og en ny social orden.
Projektet er grundlagt af Christopher West,inspireret af pave Johannes Paul II's "Kroppens teologi", og det vil omformulere spørgsmål om menneskelig eksistens på en sådan måde, at den guddommelige plan for mand og kvinde kan opfattes og omfavnes i al sin skønhed og pragt. Det er et "hjerteprojekt" ("cor" er latin for hjertet), der tiltrækker mænd og kvinder, der længes efter mere end vor nuværende kultur kan tilbyde.

Mission: At udruste mænd og kvinder til at lære, leve og dele skønheden i den guddommelige plan for menneskeliv, kærlighed og seksualitet i en ny evangelisering.

Vision: Cor-projektet synliggør en kultur af sand menneskelig blomstring, der strømmer fra hjerter frigjort til at anerkende ethvert menneskes medfødte værdighed og leve den smukke gave af seksualitet som kaldet til guddommelig kærlighed, det blev skabt til at være.

Hvis du vil vide mere om COR-projektet kan du læse mere på disse link:

Hjemmeside: http://corproject.com
Facebook: cwestofficial
Twitter: @cwesttob
YouTube: The Cor Project (Channel)
Instagram: christopherwestofficial

Den omtalte bog "Kroppens teologi for begyndere" kan købes på KATOLSK FORLAG

Rundskrivelsen "Humanae Vitae" ligeledes på KATOLSK FORLAG