16. oktober 2024
Prædiken

Den sande jødedom findes i Kirken

Pastor Lars Messerschmidt prædiker på Vor Frue Kloster i Høsterkøb

Lyt til præst Lars Messerschmidts prædiken på Vor Frue Kloster i Høsterkøb den 6. juli 2024

Læsning: Am 9,11-15 │ Evangelium: Matt 9,14-17

Uddrag fra prædikenen:

Den kristne tro er ikke et alternativ til den jødiske tro, men en fortsættelse. Den kristne tro er den rigtige udgave af jødedommen, men hvor findes den rigtige jødedom?

Det gør den i Kirken under forudsætning af, at vi lever den rigtigt. Derfor skal vi altid spørge os selv: Er det en ægte udgave af Kirken, eller er den forfalsket. Det er bl.a. det den berømte synodeproces i Rom skal finde ud af: Er vi kirke på den rigtige måde, eller er der områder, ikke detaljer og overflade, men substantielle områder der skal ændres, så vi igen bliver den sande jødedom, som Jesus definerer den.

Det er vores situation, og vi er nødt til, alleammen og kun bare dem nede i Rom, vi er nødt til at se på vores situation: Er det den ægte udgave af den jødedom som Jesus definerede og som vi finder i Bibelen, eller er den forfalsket. Muligheden for at forfalske Kristi udgave af jødedommen vil altid være der, fordi vi blander vore egne intentioner og forestillinger sammen med Guds, så det bliver os og ikke Gud som har det sidste ord.

Derfor formulerede man i oldkirken et begreb som hedder: Kirken skal altid være under reform - reformation. Skal altid reformeres. Vi skal alle være villige til reform, og det er et af Kirkens store problemer: Vi tænker det må biskoppen og paven finde ud af, så vi kan sidde og være fromme til messen.

Nej, vi skal alle spørge os selv, om jeg/vi, er den rigtige udgave af Kristi Kirke.