Arkivet

Som Kristus var lydig over for sin far – og den gode prædiken

Det er snart adventstid og et nyt kirkeår vil tage sin begyndelse.

KATOLSK LIV holder vi af at give gaver, og det er oplagt at gå i arkivet og finde godter frem til glæde for vores mange seere, læsere og lyttere i tiden op til Herrens fødsel. Og vi lægger lidt voldsomt ud: En næsten tre timer lang "traditionel messe".

Kært barn har mange navne, og vi katolikker kalder bl.a. messen "Den gamle messe", "Den traditionelle messe", "Tridentinsk messe", "Messe efter ekstraordinær ritus" o.a.

Messen som fejres i de fleste katolske kirker i dag hedder blot "Den ordinære messe", men mange katolikker er blevet tiltrukket af "den gamle messe", en messeform som var den gængse før 2. Vatikankoncil i 60'erne. Messeformen har de seneste 10 år tiltrukket rigtigt mange, især unge katolikker.

De to messeformer har samme "værdi", men tilhængere af "den gamle messe" vil bl.a. hævde, at den traditionelle messe er mere "højtidelig" og bringer større "Kristus-centrering".

KATOLSK LIV er vi glade for begge messeformer, og som den første adventsgave fra arkivet, har vi valgt at bringe "Den traditionelle messe" i en udgave fra 2010. En messe der blev filmet af EWTN, bl.a. for at fejre, at det dengang var 5 år siden, at kardinal Joseph Ratzinger blev pave Benedikt XVI.

Hele messen varer knap tre timer og den gode prædiken kommer 1:19:00 inde i udsendelsen og varer 16 minutter. Prædikenen handler om lydighed... som Kristus var lydig over for sin far.

Bemærk den meget lange og sjældent båret kåbe (cappa magna) som præst Edward James Slattery bærer ved sin indtræden i kirkerummet.

KATOLSK LIV ønsker dig en velsignet adventstid.