16. oktober 2024

Hvorfor blev Kirken splittet og hvordan enhed?

Appetizer │ Vandringen til Emmaus:


Diakon David Noval og folkekirke - og pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith i økumenisk samtale i Stege

KATOLSK LIV har mødt folkekirke- og pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith og diakon i Den katolske Kirke David Noval. Vi mødtes i de tilstødende sognelokaler til Stege Kirke, en gammel kirke fra 1200-tallet, der er under renovation - klar til påskehøjtiden.

Dette videoklip et et uddrag fra en længere samtale som offentliggøres på KATOLSK LIV i uge 10.

Forhistorien til vores samtale er den store temadag som finder sted i København den 28. april: "Kirke med fødderne – temadag om økumeniske pilgrims- og kirkevandringer". På temadagen er der tre workshops og Elizabeth og David styrer /deltager i hver sin.

Elizabeth og David præsenterede sig selv, og KATOLSK LIV stillede udfordrende spørgsmål som: Hvorfor blev Kirken splittet og hvad skal der til for at samle den igen? - Hvad er sandhed i en postsand virkelighed?

Vi talte om den udvikling der trods alt har været i de sidste 100 år, og hvordan pilgrimsvandring og kirkevandring kan være med til at skabe den enhed som Kristus ønsker.

Vi vil gerne offentliggøre videosamtalen på KATOLSK LIV ved fastetidens begyndelse - Askeonsdag den 22. februar. Vi får se.

Har du tilmeldt dig nyhedsbrevet? Vi sender 6-8 gange om året. Så er du opdateret på KATOLSK LIV i Danmark og i udlandet. Til glæde og inspiration for kirkefolket i det 3. årtusinde. Tilmeld dig nyhedsbrevet HER

Link til Danske Kirkers Råds store temadag i Jerusalemskirken den 28. april - HER