BegivenhederStreaming

To vidunderlige engle

Benediktinerinderne på "Vor Frue Kloster" i Høsterkøb, nord for København, afholdt en præsentation af to glasmalerier der fremover skal pryde den renoverede klosterkirke.

Værkerne er udført af kunstneren John Frans og glasmager Per Steen Hebsgaard.

Formand for Sankt Benedikts bestyrelse Hans Jensen sagde bl.a. i sin tale: "Med en livsintensitet, der er sjælen i al kunst, indbydes vi til at træde ind i troens livsrum, hvor to lysende engle svævende møder os. Et ophøjet og betagende skue. Himlens vingesus, med former, farver, flader og linjer føjet sammen i en sublim enhed, fjernt fra enhver hjælpeløs subjektivitet. Blikket ledes så at sige ind i den overnaturlige virkelighed, de to glasmosaikker fremstiller og formidler - som en kunstnerisk set fuldbåren frugt af Evangeliets sandhed om menneskesønnen, der skal komme i sin Faders herlighed sammen med sine engle."

Glasmalerierne blev installeret i forbindelse med en større renovering af Vor Frue Kloster, især af klosterkirken.

Se eller gense videoen som KATOLSK LIV producerede ved begivenheden.

Foto fra præsentationen