PodCast: Vi skal stå på alle ølkasser

Sognepræst Jesper Fich, O.P.

KATOLSK LIV har talt med sognepræst Jesper Fich, og vi kom vidt omkring. Vi hører ham fortælle, hvordan han som helt ung blev draget mod den katolske tro, til trods for at han voksede op i et velhavende kirkefremmed hjem. Hvordan han oplevede et særligt nærvær i Sankt Andreas Kirke i Ordrup. Hvordan han blev katolske præst i en ung alder.

KATOLSK LIV spørger indtil hvordan han har kunnet optage så mange mennesker i det danske katolske bispedømme, som han har gjort. Er han gået på kompromis med katolsk tro og moral?

Vi hører hans mening om den ekstraordinære messe overfor den ordinære messe, og stiller ham spørgsmålet hvorfor kristne véd så lidt om deres tro – og så fik KATOLSK LIV at vide hvad det vil sige at være Kirke.

Vi prøver at forstå Helligånden og Jesper Fich forklarer hvorfor der altid vil være en pave uanset økumeniske bestræbelser. Vi taler om den fælles den nadver og det faktum at meget få kristne forstår problemstillingen; om det fællesskab der skal ligge til grund for at det kan realiseres.

Vi taler om katolske præster der har svigtet i deres forkyndelse og vi taler om udfordringen ved at være katolsk præst.

Til slut giver sognepræst Jesper Fich udtryk for, at vi som katolikker skal stå på alle ølkasser for at fortælle om Jesus Kristus.